10 bilder från min påskhelg 🐤


Tidigt i torsdags morse flög vi ner till Göteborg för att spendera påsken där! Jag var glad (och nyvaken som ni kan se, hehe) när vi landade på Landvetter.

/

Brasmys hör ju nästan lika mycket till påsken som till julen tycker jag!På fredagen åkte vi allihopa och tittade på en lokal åt ett av mina brudpar, så himla mysigt med sällskap på lokalvisningarna! Jag var även superimponerad av visningen och blev lite kär i den nybyggda baren. Jag har ju egentligen redan bestämt vart jag själv vill gifta mig men kanske får ta och tänka om ;)På påskafton började vi dagen med traditionellt äggletande, myyyysigt!

/

Sedan gav vi oss ut på en långpromenad ute vid Marstrand, jag verkligen älskar naturen på västkusten och solen sken hela tiden.Myspaus

/

FikapausBåde på fredagen och lördagen satt vi flera timmar i solen på eftermiddagen, så himla underbart att man kan göra det nu och att solen verkligen värmer!

/

Och så en av mina favoriträtter såklart, påskbord! Även kallat svensk tapas hos mig ;) Kan verkligen inte föräta mig på det, alltid lika gott.


Tack för en helt fantastisk påsk livet! 🐤

Gillar

Kommentarer

bellaskoog
bellaskoog,
Önskar så att man kunde sitta ut i solen även här, riktigt så varmt är det inte än men snart så!
nouw.com/bellaskoog
JosephineF
JosephineF,
såg väldigt härligt ut 😃
nouw.com/josephinef
Julia
,
Hej!

Undrar hur du resonerar när ni tar flyget till Göteborg när det finns tåg att tillgå? Tänker på den omfattande miljökrisen hela världen står inför.
fannystaaf
fannystaaf,
Hej Julia! Jag tar alltid tåget mellan Stockholm och Göteborg men just denna gång så blev det helt enkelt för dyrt. Tågbiljetterna var 200% dyrare än flygbiljetterna (1000 kr vs 3000 kr för två personer) så alternativet var att inte åka ner alls då det var för dyrt, och då valde vi att ta flyget istället för att kunna spendera påsken med familj. Sedan byggdes även spåren mellan Stockholm och Göteborg om över påsken vilket gjorde att det skulle ta nästan en arbetsdag att åka ner och sedan att åka hem igen, alltså skulle två dagar av vår påskledighet gå på bara resan vilket vi inte ville. Så jag skulle istället rikta denna fråga mot SJ som valde att bygga om spåren över just påsk då så himla många vill resa, och sedan satte ett sådant överpris på biljetterna så att man helt enkelt inte hade råd. Hoppas att du förstår!
nouw.com/fannystaaf
Julia
,
Hej igen!

Tack för svar. Jag håller med om att det låter märkligt att SJ valde att bygga om spåren just på påskveckan när många människor rör på sig ute i landet för att träffa sina familje. Jag tycker också att det är tråkigt att biljetten var så dyr (även om det brukar väl vara så att alla transportmedel är dyrare vid högtider). Men jag tycker ändå att du som bloggare har ett ansvar vad för typ av konsumtion och livsstil du förmedlar i din blogg till dina läsare, och att just flyga inrikes är något som är ohållbart om vi ska klara klimatmålen. Nästa gång kanske det hade varit bättre att skippa flygbilden alternativt lyfta ditt resonemang för dina läsare? Jag tycker miljödebatten är så himla viktig och du som bloggare med en stor följarskara har en möjlighet att påverka många människor att försöka tänka mer hållbart. Tack för en bra blogg i övrigt <3