2 serietips på SVT Play


THE BOLD TYPE
Jag tipsade er om den här serien för några månader sedan och såg nu att den fanns på SVT Play så jag tänkte att jag tipsar om den igen nu när den är lite mer lättillgänglig. När jag tipsade om den första gången skrev jag såhär:

The Bold Type är en ny ungdomsserie med mycket feministiska inslag vilket verkligen var på tiden. Den handlar om 3 bästa vänner som alla jobbar på en stor modetidning i New York. Jag önskar verkligen att 18-åriga Fanny hade fått se den här för då hade jag garanterat älskat den galet mycket men även fast jag känner mig liiite för gammal för den nu så gillar jag den skarpt och det är ju svårt att inte drömma sig iväg lite när det kommer till New York och en tidningsredaktion ;) En liten grej som gjorde mycket för mig är att chefsredaktören är en riktigt häftig och snäll business woman, och inte en megabitch som det oftast brukar vara och som man även tar för givet första gången man ser henne. Istället har de gjort henne till en inspirerande mentor vilket jag älskar, det ger serien så mycket mer positiv energi. Se om ni gillar Gossip Girl, Djävulen bär Prada och Sex and the City!THE SINNER
Denna tipsade Andreas föräldrar oss om när vi bodde hos dem över påsken så när vi hade en mysdag hemma i måndags innan jobbet började igen på tisdagen så tänkte vi att vi skulle ge den en chans och ja, senare på kvällen hade vi sett alla 8 avsnitt (endast 4 finns på SVT Play nu, kommer ett nytt i veckan)

Den var otroligt beroendeframkallande och spännande. Jag älskar serier där man verkligen inte har någon aning om hur allt hänger ihop och hur det ska sluta. Jessica Biel är även grym i den här rollen. Hemmafrun och småbarnsmamman Cora är med sin familj på stranden en sommardag och begår plötsligt och till synes helt utan förvarning ett brutalt knivmord på en man som sitter med sin flickvän och vänner lite längre bort. Jag gillar det annorlunda upplägget med ett mordmysterium som fokuserar på att ta reda på VARFÖR mordet skedde, och inte vem som gjorde det. Rekommenderas varmt, helst för strecktittande!


Gillar

Kommentarer

annahults
annahults,
johannamsjolin
johannamsjolin,
Får ta och kolla in dessa!
nouw.com/johannamsjolin