5 NYA VARDAGSRUTINER

Hej hej! Uschans vilket väder vi har alltså. När Januari är som värst. Blåst, småregn, allt är grått, bläää. Jag var iväg och spelade in det där poddavsnittet jag skrev om idag och bestämde mig för att promenera dit för att få röra på mig lite efter många arbetstimmar framför datorn. Jag är glad nu i efterhand att jag gjorde det men det var inte så värst mysigt när det väl pågick, haha. Jag tror i alla fall att poddningen gick bra, jag är så himla ovan bara att bli inspelad (är ju duktig på att prata först och tänka sen hehe) men det är väl en vanesak. Sedan jag har gjort mitt bokslut idag, även fast jag slet mitt hår där ett tag så fick jag ihop det tillslut och då är det ju så himla kul att hålla på med siffror alltså. Där har man svart på vitt hur det går med företaget! Ville bara börja fylla i alla nya siffror kopplat till bröllop direkt (2016 var ju mest pengar för bloggen).

Men till något annat, det inlägget EGENTLIGEN skulle handla om: Det är mycket som har förändrats i mitt vardagsliv. Jag bor i Sverige igen, jag bor ensam för första gången i mitt liv, jag driver eget företag majoriteten av dagarna och jag är tillbaka i min gamla lägenhet. Så med ett nytt vardagsliv kände jag att jag behövde lite nya rutiner, både för att bli mer effektiv och hälsosam. Detta är tre nya rutiner jag har börjat med det senaste:
Gå upp vid 07.00

Förut hade jag jättebra dygnsrytm men det senaste halvåret har jag lagt mig efter midnatt majoriteten av dagarna och sedan gått upp mellan 8 och 9. Nu vill jag lägga mig tidigare, vid 11, och gå upp vid 7-tiden så att jag kan ha en lugn och skön morgon men ändå vara redo för jobb vid 9 sharp.

 

Planera hela veckan

Att få ihop livet med 4 olika jobb kan vara lite knepigt ibland och något jag inte helt vant mig vid än, så nu har jag börjat planera veckorna i detalj på söndagarna. Vad ska göras under den kommande veckan och vilka dagar ska det göras på. Jag planerar även in ledig tid så att jag vet att den blir av!

 

Inte titta på mobilen på morgonen

Detta är världens bästa vana, så glad att jag har börjat med den! Förut brukade jag (som de flesta andra) ta upp mobilen det första jag gjorde när jag vaknade och titta igenom sociala medier, kommentarerna på bloggen, mailen osv. Jag tänkte att det var ett mysigt sätt att vakna till, men var det verkligen det? Det enda det gjorde var att stressa upp mig och så tog det alltid massor av tid som bara försvann. Nu tittar jag aldrig på mobilen på morgonen och öppnar inte mailen förän jag sätter mig för att sätta igång med jobbet vid 9.

 

Lägga dagens första jobbtimme på mail

Obesvarade mail gör mig sååå stressad, så nu har jag börjat med att lägga den första jobbtimmen varje morgon på att gå igenom mailen och svara på allt som går, så kan jag jobba i lugn och ro sedan.

 

Somna till Pausa-appen

Pausa är en meditationsapp som jag har börjat lyssna på när jag ska sova. Jag vet att den egentligen är till för att just pausa med under dagen men jag tycker att den är helt underbar att somna till. Jag brukar köra 15 eller 13 minutersspåret och har aldrig hört till slutet. Den gör så att jag slappnar av och släpper all stress och alla tankar som jag annars tar med mig in i sömnen.

Gillar

Kommentarer

ISA
ISA,
Så himla bra du!! det där med mobilen på morgonen är något jag borde jobba med, verkligen första jag gör är att spana runt på den :O
isabyl.devote.se
Sanna
Sanna,
det låter som otroligt bra vardagsrutiner och speciellt den med mobilen på morgonen. Jag måste verkligen oxå sluta med det, det skapar bara stress. Ska även sluta med att titta på mobilen det sista jag gör oxå
moonzanna.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229