5 THINGS YOU DIDN'T KNOW ABOUT ME

  God dagens! Hur är allt med er? Jag kämpar fortfarande med jetlagen, blää. Låg vaken mellan 02 och 05 i natt och kunde verkligen inte somna om, så himla frustrerande. Det kan bero på att gårdagen blev rätt jobbig och ångesten låg kvar i magen när jag somnade. Den började bra men vid lunchtid fick vi ett mail från vår mäklare i Australien som påstod att flera saker saknades ur lägenheten (vi har ju hyrt möblerat) och att vi måste ersätta dessa. Detta är då grejer som fanns där när vi låste dörren och lämnade tillbaka nyckeln i lördags, tex KÖKSBORDET? Men nu säger hon att det plus andra grejer inte finns kvar i lägenheten och hon har hela vårt bond på ca 13 000 kr som vi nu inte får tillbaka. Det är ord mot ord och jag känner mig så extremt maktlös här på andra sidan jorden. Vi får se om vi lyckas lösa det.

Hur som helst! Jag tänkte börja denna nya lite mer avslappnade, vardagliga och personliga bloggning med 5 random saker ni kanske inte visste om mig!

1 - Jag både pratar och går väldigt snabbt. Jag går alltid i powerwalk tempo för jag ser ingen anledning att lägga mer tid än nödvändigt på att ta mig från plats till plats och prata snabbt har jag alltid gjort. Det var nog min största utmaning i skolan, inte prata för snabbt under presentationer! Jag vill liksom ha så mycket sagt så jag nästan snubblar på orden för att få ut dem innan jag kommer på något nytt, haha.

2 - Jag är HSP vilket står för "Highly Sensitive Person" eller "Högkänslig Person" på svenska vilket är ett medfött personlighetsdrag. Det innebär massor av saker men framför allt att våra känslor är mycket starkare än andras, vi tar sällan förhastade beslut, har svårt att vistas på platser med mycket folk (konserter, fulla köpcentrum) och kan bli utmattade av mycket sociala situationer och behöver då vila upp oss med ensamtid. Vi är helt enkelt känsligare än andra, ofta även fysiskt. Det finns dock mycket fördelar också, som att vi har lätt att känna av om någon inte mår bra utan att den behöver säga något, och det går hand i hand med kreativitet, empati och stort samvete. Det var så otroligt skönt när jag fick reda på detta, det var en förklaring på allt. Jag har många gånger under åren funderat på om det har varit något fel på mig då mina känslor alltid är SÅ starka och liksom tar över allt. Sedan har jag alltid påverkats väldigt mycket av hur andra mår och hatar att göra misstag som jag hade kunnat undvika. Jag har liksom inget "Skitsamma! Gör om gör rätt"-tänk, haha.

3 - Jag borstar tänderna med en tresidig tandborste. Jag har gjort det sedan jag var liten och aldrig kunnat sluta! Haha. Ni kan se hur den ser ut här.

4 - Ni vet låten "Genom Eld Och Vatten" med Sarek? Det är min lyckolåt! Varje gång jag hör den vill jag typ blunda och bara sjunga med, och om någon sätter på den på en fest när jag druckit lite så TAR JAG ÖVER dansgovet, haha. Jag vet inte vad det är med den men jag känner den liksom i hela kroppen!

5 - Jag är väldigt lättskrämd! Både på någon-hoppar-fram-och-skräms typ av sättet men även för t ex. världen. Jag klarar inte av att se eller läsa nyheterna för jag mår dåligt i flera dagar efter över allt hemskt som händer och sedan blir jag också superrädd för tex krig, döden, gå hem själv på natten osv.

Gillar

Kommentarer

Clara, Bossbloggen,
Här har ni en HSP:are till! 😉 😊 Kan med rekommendera den boken. Den innebar flera aha-upplevelser och en enorm lättnad! Skrev om detta så sent som i förra veckan: http://www.bossbloggen.se/reflektion/om-hsp-och-att-vara-stark-men-kanslig-pa-samma-gang/
www.bossbloggen.se/
julia
,
Hej, snälla skriv ett större inlägg om HSP! Är själv det och det är så skönt att höra om fler i samma situation, det känns annars som att man är väldigt ensam om det. För mig märks det ofta då jag vissa dagar har svårt att vistas i föreläsningssalar då det är mycket folk men har å ena sidan som du skriver lätt att uppfatta hur andra mår i min omgivning. 😊
Astrid
,
Känner igen mig i nummer 1 😊 Dock så sjukt jobbigt under vintern när man packar på sig kläder för att slippa frysa men går upp värmen så fort att man blivit en svettbomb när man kommit fram..
Fanny Staaf,
Haha jag vet PRECIS vad du menar 😉 Aldrig är man lagomt klädd!
fannystaaf.se
Fanny Staaf,
Hej Julia! Jag ska absolut skriva ett större inlägg om det 😊
fannystaaf.se
Fanny Staaf,
Vad roligt, måste läsa den! Ska även spana in ditt inlägg 😊
fannystaaf.se
sandra
,
Nummer 5! Förstår lite vad du menar men man kan inte blunda för vad som händer i världen. Många svenskar stänger av tvn och fortsätter med sitt liv. Jag har också HSP... men just att jag bryr mig så mycket om andra har gjort att jag valt att studera internationellt arbete/globala studier, nyheterna blir min vardag. Älskar smink, mode och kläder . Hade velat strunta i allt och hålla på med det, men när jag vet att det finns en orättvisa i världen är det viktigt att kämpa för det istället. Kort sagt, blunda inte för vad som händer !!!!
Fanny
,
Gillar dessa personliga inlägg 😊 Ett större inlägg om HSP hade varit guld värt! Känner igen mig väldigt mycket!
Fanny Staaf,
Ska fixa det! 😊
fannystaaf.se
Fanny Staaf,
Det här är en väldigt svår kommentar att svara på för jag håller med dig till 100% samtidigt som jag har så svårt att klara mitt liv med jobb osv när jag inte sover på hela nätter och mår sådär dåligt. Jag vet givetvis vad som händer runt omkring oss och allt viktigt får jag ju veta ändå! 😊
fannystaaf.se