Okategoriserade

SJÄLVKÄNSLA ”TANKETIPS” 1

Alla är lika värda. Jaja, det sa dagmamman när man var liten men tänk lite mer på det. Lite djupare än bara det ytligaste. Det stämmer faktiskt väldigt, väldigt bra. Ingen är bättre än dig, så låt dig inte heller tryckas ner av någon annan.

Du ser den där coola, populära tjejen gå runt i skolan. Hon som är snygg, som alla vill vara kompis med, som har de snyggaste kläderna osv och själv står du där vid sidan av och tittar på. Varför? Du är precis lika bra som henne. Jämt och ständigt sitter tjejer och jämför sig med andra och medan de gör de ser de oftast bara vad alla andra har som är bättre. ”Hon har finare hår än mig”, ”Hon är smalare än mig”. Sluta tryck ner er själva. Ni behöver ingen annan som står och klankar ner på er varje dag för ni sköter jobbet så himla bra själva. Tänk positivt. Du kan vara precis vem du vill, bara du vågar. Precis som att du ibland måste göra saker som du egentligen inte vågar. Som den där snygga killen du är intresserad av men inte vågar prata med, gå fram bara. Vad har du att förlora? Ingenting. Vad har du att vinna? Allt. Det är sånt som kan förändra hela ditt liv. Men allt detta är lättare med självförtroendet och självkänslan på plats och det är något som var och varenda tjej måste träna upp för att det förbättrar livet på så sjukt många olika sätt.

Kan ta mig själv som exempel. Jag är inte nöjd med mina lår, min näsa eller mina fingrar men när jag ställer mig framför spegeln tänker jag inte ”fan va ful näsa jag har” utan istället ”Gud vad nöjd jag är med mina ögon!”. Även om du gör det medvetet så fungerar det, det krävs bara övning. Och övning ger färdighet.

Shit. Det blev ett lite flummigt inlägg kände jag… hehe. Men jag är just nu väldigt frustrerad och upprörd över att det finns så sjukt många unga tjejer som låter sig själva styras då de tror att de är sämre än alla andra. Det handlar bara om att tro på sig själv, en så enkel sak som det.

14 svar till “SJÄLVKÄNSLA ”TANKETIPS” 1

 1. Fanny skriver:

  GUUD det stämmer så bra! Du är en förebild Fanny 🙂

 2. hil skriver:

  du är så himla bra 🙂
  världens förebild och hur cool som helst 🙂

 3. Terese skriver:

  Så himla sant!

 4. Lisa skriver:

  SÅ SANT! 😀 bra skrivet!

 5. Sandra skriver:

  Jadu, bra skrivit men endå. Alla är inte lika mycket värda, inte i mina ögon iaf. Klart att två helt vanliga tjejer eller killar är lika mycket värda. Men är en mördare lika mycket värd som dig, är Hitler lika mycket värd som mig? Jag träffade en tjej som sa Ja på den frågan och det är enligt mig helt galet. Man måste förtjäna sin värdighet och man kan inte göra vad som helst för att "vara lika mycket värd som alla andra". Inte enligt mig iaf.

 6. LORISSA LOVEBOMB skriver:

  Har du någon piercing eller tatuering?

 7. Sigrid skriver:

  BRA Skrivit fanny!:D

 8. Fanny skriver:

  toppenbra skrivet!

 9. emma skriver:

  superbra skrivet!! varje människas rättighet här på jorden är att få känna att de betyder något! och det är så jobbigt, för att man vill bara ruska om människor utan självförtroende och säga "DU ÄR TOPPEN!" men det går inte! förstår helt och hållet din frustration!

 10. Bella skriver:

  Så jävla bra skrivet!! 😀

 11. hej skriver:

  fint skrivet! Och dina lår är ju jättefina så lägg ner den nojan!

 12. T skriver:

  feeeett bra skrivet fanny, och måste bara säga att din näsa är så sjuuukt fin! i mean it! har tänkt på det fett många gånger jag tittar på dina bilder!

 13. emma skriver:

  skitbra skrivet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.