Recipes

HÖSTIG ÄPPELKAKA MED KOLA OCH PEKANNÖTTER

IMG_95452(2)REC1 . . . .IMG_95592

I vanliga fall kan jag vara ganska kräsen när det kommer till äppelkakor och äppelpajer. Jag tycker inte om när äpplet tar allt för stor plats så att det bara smakar varmt äpple eller när själva kakan/pajdegen blir torr och hård men detta recept blev jag lite sådär småkär i. Så himla höstig smak och relativt enkel att göra. Jag tror att det är kolan och att äpplerna är i kuber istället för skivor som gör den stora skillnaden. God som efterrätt, fika eller bara att ta en liten bit i handen och äta i farten. Denna stod inte kvar länge i vår kyl trots att vi bara är två personer kan jag lova! Nu är jag precis hemkommen från jobbet, bara en dag kvar innan jag är ledig några dagar igen. Nu ska jag sätta mig och svara på en hög med mail!

Normally, I can be quite picky when it comes to apple cakes and apple pies. I don’t like when the apple takes up too much space so that it only taste like warm apple or when the cake/pie dough becomes dry and hard, but this recipe I fell in love with. Such a autumny taste and relatively simple to make. I think it’s the caramel and that the apples are cut in cubes instead of slices that makes the big difference. Perfect as a dessert or snack. Now I’m just back from work, just one day left before I’m off for a few days. Now I will sit down and answer a bunch of emails!

8 svar till “HÖSTIG ÄPPELKAKA MED KOLA OCH PEKANNÖTTER

 1. Bella skriver:

  Måste pröva det! :))

  1. Fanny Staaf skriver:

   Det tycker jag absolut att du ska 🙂

 2. Alice skriver:

  När kommer din LA guide upp? Jag ska nämligen till LA nästa vecka och skulle behöva lite tips! (:

  1. Fanny Staaf skriver:

   Den kommer upp i morgon 🙂

   Trevlig resa!

 3. Helle skriver:

  Är inte heller så galen i äppelpajer men den här verkar vara något alldeles speciellt 

  1. Fanny Staaf skriver:

   Det var den verkligen 🙂 Du borde testa den!

 4. Aaron skriver:

  Caramel AND pecans, it’s gotta be good, looks mouth-watering to me.

  1. Fanny Staaf skriver:

   It really was 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.