NYC Life

I'M MOVING TO NEW YORK!

hilton-new-york-hotel-021

Så hörni…. jag ska flytta till New York! Om TRE VECKOR. Det här är så galet så jag har inte ens kommit i närheten av att smälta det. Jag ska dit i 3 månader för att göra ett internship för en superduktig bröllops coordinator och designer. Hur tur har man inte när dessutom ens bästa vän bor i samma stad? Pga. detta så var boende inga problem och efter mycket funderingar så var jag helt enkelt bara tvungen att tacka ja till erbjudandet. Det känns helt overkligt att jag ska åka och jobba med det jag älskar i världens häftigaste stad! Det enda som saknas är min fina, underbara pojkvän som jag i och med detta kommer behöva vara ifrån i 4 långa månader då jag åker till Sverige några veckor efter för att fira jul och nyår med min familj. Alla tips på distansförhållanden är varmt välkomna, haha. Jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva just nu, är verkligen helt överväldigad med känslor. Jag skriver mer om jobbet och så i ett annat inlägg!

So…. I’m moving to New York! In THREE WEEKS. This is so crazy so I haven’t understood it myself yet. I going there for 3 months to do an internship for a really great wedding planner and designer. How lucky am I that I also have my best friend living in the same city? Because of this accommodation was no problem and after thinking about it for a while I decided that I just had to accept the offer. It feels so unreal that I’m going to work with what I love in one of the coolest cities in the world! The only thing missing is my amazing boyfriend that I’m not going to see for 4 months since I’m going to Sweden for Christmas and New Years after the internship. I don’t know what else to write right now since I’m overwhelmed with feelings. I’ll write more about the internship in another post!

88 svar till “I'M MOVING TO NEW YORK!

 1. Elin skriver:

  STORT grattis! Det är en fantastisk möjlighet! Självklart blir det jobbigt när man är vana vid att alltid ha varandra nära… Men samtidigt är det bäst för er båda i längden att man gör det man vill 🙂 fyra månader i det stora hela är inte länge, men här och nu så känns det ju som en evighet. Ni klarar det, jag bara vet det! Skype är så klart ett hett tips. Och kanske någon gullig spontan present om man vill skicka något? Kram och grattis igen!!

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack för din kommentar och alla tips, superuppskattat! <3

 2. Elin skriver:

  STORT grattis! Det är en fantastisk möjlighet! Självklart blir det jobbigt när man är vana vid att alltid ha varandra nära… Men samtidigt är det bäst för er båda i längden att man gör det man vill 🙂 fyra månader i det stora hela är inte länge, men här och nu så känns det ju som en evighet. Ni klarar det, jag bara vet det! Skype är så klart ett hett tips. Och kanske någon gullig spontan present om man vill skicka något? Kram och grattis igen!!

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack för din kommentar och alla tips, superuppskattat! <3

 3. Linn skriver:

  Asså åhhhh!!! Vad kul! Har följt din blogg i många år o du är verkligen inspirerande! Önskar dig all lycka till där borta 🙂 ska bli jätteroligt att följa!!!!

  1. Fanny Staaf skriver:

   Åh TACK Linn för din superfina kommentar, blir så glad <3 Stor Kram!

 4. Linn skriver:

  Asså åhhhh!!! Vad kul! Har följt din blogg i många år o du är verkligen inspirerande! Önskar dig all lycka till där borta 🙂 ska bli jätteroligt att följa!!!!

  1. Fanny Staaf skriver:

   Åh TACK Linn för din superfina kommentar, blir så glad <3 Stor Kram!

 5. Wilma skriver:

  Vad häftigt! Stort grattis Fanny! Jag har följt dig i ett par år nu och är imponerad av hur modig du är! Ska bli jättekul att följa!
  Kram<3

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack Wilma, vad glad jag blir!! Kram

 6. Wilma skriver:

  Vad häftigt! Stort grattis Fanny! Jag har följt dig i ett par år nu och är imponerad av hur modig du är! Ska bli jättekul att följa!
  Kram<3

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack Wilma, vad glad jag blir!! Kram

 7. Johanna skriver:

  Hej!

  Skriver vanligtvis inte kommentarer men kände att jag kan ge värdefulla tips kring en sån här händelse. Förra året beslutade jag mig för att plugga i Florida under en termin och lämnade pojkvännen hemma kvar i Sverige. För oss fungerade det bättre än vad jag trodde, visst det var tuffare för honom kvar hemma i det ‘vanliga livet’ och jag sysselsatte mig med ny kultur och nya människor. Men nyckeln för oss var kommunikation och vi smsade flera gånger per dag och skype/facetime nästan varje dag. I efterhand gick de fyra månaderna otroligt fort så ta vara på tiden i New York och tänk att ni har hela framtiden tillsammans. Om båda är med på vad detta innebär så kommer ni klara detta utan problem. 🙂
  För oss slutade mina studier med att pojkvännen kom över till USA och vi lämnade staterna som nyförlovade så allt slutade bättre än bäst!
  Hoppas New York blir en underbar upplevelse! Kram

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack för din superpeppande kommentar Johanna! Det hjälper verkligen att höra om någon som varit i PRECIS samma situation, det är så svårt att jämföra med folk som har distansförhållande mellan olika städer i Sverige, under en längre period eller bara någon annan typ. Skönt att höra om någon med samma story! 🙂

 8. Johanna skriver:

  Hej!

  Skriver vanligtvis inte kommentarer men kände att jag kan ge värdefulla tips kring en sån här händelse. Förra året beslutade jag mig för att plugga i Florida under en termin och lämnade pojkvännen hemma kvar i Sverige. För oss fungerade det bättre än vad jag trodde, visst det var tuffare för honom kvar hemma i det ‘vanliga livet’ och jag sysselsatte mig med ny kultur och nya människor. Men nyckeln för oss var kommunikation och vi smsade flera gånger per dag och skype/facetime nästan varje dag. I efterhand gick de fyra månaderna otroligt fort så ta vara på tiden i New York och tänk att ni har hela framtiden tillsammans. Om båda är med på vad detta innebär så kommer ni klara detta utan problem. 🙂
  För oss slutade mina studier med att pojkvännen kom över till USA och vi lämnade staterna som nyförlovade så allt slutade bättre än bäst!
  Hoppas New York blir en underbar upplevelse! Kram

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack för din superpeppande kommentar Johanna! Det hjälper verkligen att höra om någon som varit i PRECIS samma situation, det är så svårt att jämföra med folk som har distansförhållande mellan olika städer i Sverige, under en längre period eller bara någon annan typ. Skönt att höra om någon med samma story! 🙂

 9. Alice skriver:

  Hej Fanny! Jag kommer precis som du från Falun hehe, fick bara lov att klämma in det! Jag bodde i New York i 6 månader för två år sen. Jag hade dock ingen pojkvän under den här tiden men på skolan jag gick (där vi var många från Sverige) hade majoriteten nästan pojkvänner och det fungerade fint för dem! Tacka vet jag skype!!! Tycker du gör helt rätt i att flytta dit, att bo i New York är en dröm och jag ångrar mig inte! Du kommer växa såå mycket som person!! Hoppas du får en fantastiskt upplevelse, ska bli roligt att följa din resa där och jag kommer döö av avund!! Kram!!

  1. Fanny Staaf skriver:

   Hej Alice! Tack för din superfina kommentar, är sååå taggad nu! 😀 Stor kram!

 10. Alice skriver:

  Hej Fanny! Jag kommer precis som du från Falun hehe, fick bara lov att klämma in det! Jag bodde i New York i 6 månader för två år sen. Jag hade dock ingen pojkvän under den här tiden men på skolan jag gick (där vi var många från Sverige) hade majoriteten nästan pojkvänner och det fungerade fint för dem! Tacka vet jag skype!!! Tycker du gör helt rätt i att flytta dit, att bo i New York är en dröm och jag ångrar mig inte! Du kommer växa såå mycket som person!! Hoppas du får en fantastiskt upplevelse, ska bli roligt att följa din resa där och jag kommer döö av avund!! Kram!!

  1. Fanny Staaf skriver:

   Hej Alice! Tack för din superfina kommentar, är sååå taggad nu! 😀 Stor kram!

  1. Fanny Staaf skriver:

   Thanks! 🙂

  1. Fanny Staaf skriver:

   Thanks! 🙂

 11. Paula skriver:

  Grattis! Tror du kommer få det fantastiskt! ❤️

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack så jättemycket 🙂

 12. Paula skriver:

  Grattis! Tror du kommer få det fantastiskt! ❤️

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack så jättemycket 🙂

 13. Rebecka skriver:

  Grattis! Detta är hur grymt som helst! 😀

  Om du vill ha tips på distansförhållande, så vet jag en tjej på youtube som gjorde en video om just detta med sin pojkvän

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack! Och tack för tipset också 🙂

 14. Rebecka skriver:

  Grattis! Detta är hur grymt som helst! 😀

  Om du vill ha tips på distansförhållande, så vet jag en tjej på youtube som gjorde en video om just detta med sin pojkvän

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack! Och tack för tipset också 🙂

 15. Bes skriver:

  Kul! Ska bli väldigt spännande att följa dig

  1. Fanny Staaf skriver:

   Vad roligt att du tycker det! 😀 kram

 16. Bes skriver:

  Kul! Ska bli väldigt spännande att följa dig

  1. Fanny Staaf skriver:

   Vad roligt att du tycker det! 😀 kram

 17. carro skriver:

  Åh grattis. vad roligt o spännande 😀
  Jobbigt att vara ifrån din killle kan jag förstå :/
  Men klarar ni det. så klarar ni vad som helst. Daglig kontakt iaf . Hoppas ni får det att funka 😀

  ( btw . varken detta eller filmtipset kom upp på bloglovin. men är kanske bara för mig , som det strular lite)

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack så mycket! Oj vad konstigt, min blogg låg nere lite igår så jag vet inte om det kan vara pga. det. Ska kolla upp det direkt, tack för att du sa till 🙂

 18. carro skriver:

  Åh grattis. vad roligt o spännande 😀
  Jobbigt att vara ifrån din killle kan jag förstå :/
  Men klarar ni det. så klarar ni vad som helst. Daglig kontakt iaf . Hoppas ni får det att funka 😀

  ( btw . varken detta eller filmtipset kom upp på bloglovin. men är kanske bara för mig , som det strular lite)

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack så mycket! Oj vad konstigt, min blogg låg nere lite igår så jag vet inte om det kan vara pga. det. Ska kolla upp det direkt, tack för att du sa till 🙂

 19. Saga skriver:

  Wow, vad häftigt! Stort lycka till 🙂
  Har själv distansförhållande, men det funkar bra, och ni har ju en relativt kort period ifrån varandra framför er! För mig hade vi 1,5 år framför oss… vi har klarat oss halvvägs nu! 😉

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack så mycket! 🙂 Usch, 1.5 år är ju väldigt lång, är riktig imponerad av er! 🙂

 20. Saga skriver:

  Wow, vad häftigt! Stort lycka till 🙂
  Har själv distansförhållande, men det funkar bra, och ni har ju en relativt kort period ifrån varandra framför er! För mig hade vi 1,5 år framför oss… vi har klarat oss halvvägs nu! 😉

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack så mycket! 🙂 Usch, 1.5 år är ju väldigt lång, är riktig imponerad av er! 🙂

 21. MALIN skriver:

  WOW, vad häftigt! Det ska bli så himla coolt att följa din resa dit 🙂

  1. Fanny Staaf skriver:

   Vad kul att du vill ”Hänga med”! 😀

 22. MALIN skriver:

  WOW, vad häftigt! Det ska bli så himla coolt att följa din resa dit 🙂

  1. Fanny Staaf skriver:

   Vad kul att du vill ”Hänga med”! 😀

 23. Anneli skriver:

  Åh, vad skoj! Lycka till med jobbet vad gäller reltionen, så länge man har el är det inga problem ;-). Tro mig, att vara utan el är det värsta vid distansförhållanden för då har man inga kontaktmöjligheter. Ett ”tredjevärlden” problem som inte drabbar västvärlden.

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack så mycket! Oj, ja utan el kan jag tänka mig att det är väldigt svårt! Får hoppas att det går bra 🙂

 24. Anneli skriver:

  Åh, vad skoj! Lycka till med jobbet vad gäller reltionen, så länge man har el är det inga problem ;-). Tro mig, att vara utan el är det värsta vid distansförhållanden för då har man inga kontaktmöjligheter. Ett ”tredjevärlden” problem som inte drabbar västvärlden.

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack så mycket! Oj, ja utan el kan jag tänka mig att det är väldigt svårt! Får hoppas att det går bra 🙂

 25. Linnea skriver:

  Men åh så kul! Förhållandet kommer klara sig galant!! 🙂

  1. Fanny Staaf skriver:

   Åhh, Tack för din kommentar!! 🙂

 26. Linnea skriver:

  Men åh så kul! Förhållandet kommer klara sig galant!! 🙂

  1. Fanny Staaf skriver:

   Åhh, Tack för din kommentar!! 🙂

 27. therese skriver:

  men alltså shit fanny!!! Du slutar aldrig att imponera, ser framemot att följa detta! Oroa dig inte över förhållandet, är det menat att vara ni så kommer det hålla 🙂

  1. Fanny Staaf skriver:

   Åhh vad roligt att höra att du vill ”hänga med”!! 🙂 Ja jag tror nog också att jag får köra på ödes-tänket 😉

 28. therese skriver:

  men alltså shit fanny!!! Du slutar aldrig att imponera, ser framemot att följa detta! Oroa dig inte över förhållandet, är det menat att vara ni så kommer det hålla 🙂

  1. Fanny Staaf skriver:

   Åhh vad roligt att höra att du vill ”hänga med”!! 🙂 Ja jag tror nog också att jag får köra på ödes-tänket 😉

 29. Sophie skriver:

  Grattis grattis grattis!! Tycker att det är så motiverande att läsa din blogg. Du verkar vara en så målmedveten, positiv och trevlig person! När jag stänger ner fliken med din blogg är jag alltid lite mer engagerad att få saker gjorda för mig själv! Ska bli kul att följa dig även i New York! 🙂

  1. Fanny Staaf skriver:

   Åhh TACK för din kommentar Sophie, blir så himla glad och varm i hela kroppen över att jag har så underbara läsare som dig <3 Stor kram!

 30. Sophie skriver:

  Grattis grattis grattis!! Tycker att det är så motiverande att läsa din blogg. Du verkar vara en så målmedveten, positiv och trevlig person! När jag stänger ner fliken med din blogg är jag alltid lite mer engagerad att få saker gjorda för mig själv! Ska bli kul att följa dig även i New York! 🙂

  1. Fanny Staaf skriver:

   Åhh TACK för din kommentar Sophie, blir så himla glad och varm i hela kroppen över att jag har så underbara läsare som dig <3 Stor kram!

 31. Alexandra 17 år skriver:

  Hej Fanny!

  Jag har under lång tid varit super intresserad av bröllop, men det var först när jag hittade din blogg (igår) då pusselbitarna föll på plats! Jag har nu bestämt mig för att bli en wedding planner. Jag ser fram emot att följa dig i New York!!

  1. Fanny Staaf skriver:

   Åh vad roligt, stort lycka till! Jag ska dela med mig av så mycket jag kan här, hoppas du kommer gilla det 🙂

 32. Alexandra 17 år skriver:

  Hej Fanny!

  Jag har under lång tid varit super intresserad av bröllop, men det var först när jag hittade din blogg (igår) då pusselbitarna föll på plats! Jag har nu bestämt mig för att bli en wedding planner. Jag ser fram emot att följa dig i New York!!

  1. Fanny Staaf skriver:

   Åh vad roligt, stort lycka till! Jag ska dela med mig av så mycket jag kan här, hoppas du kommer gilla det 🙂

 33. Rebecka skriver:

  Åh vilken dröm att flytta till NY.
  Ska också resa dit om tre veckor, ska flyga helt själv för första gången så är otroligt nervös! Ska ”bara” vara där på en long weekend men är så extremt taggad då det är första gången jag besöker NY, det har varit en resa jag verkligen viljat göra efter att jag började kolla på Gossip girl. Har tidigare varit i Texas och Florida men NYC är ju någonting alldeles extra..

  Vilket datum reser du, skulle vara coolt om vi åkte samma flight ;)<3

  kramar

  1. Fanny Staaf skriver:

   Åh vad roligt!!

   Jag flyger den 17e, dock från Perth så gissar att vi inte åker samma flight? Förstår att du är nervös, var också det när jag skulle flyga själv första gången! Var glad att du bara har ett 7-timmarsflyg i alla fall, själv ska man flyga själv 12 timmar till Doha och sedan 15 timmar därifrån till New York… Hahaha. Kommer ha såååå tråkigt!! 😉 New York och Perth ligger verkligen precis på varsin sida jordklotet.

   Kram!

 34. Rebecka skriver:

  Åh vilken dröm att flytta till NY.
  Ska också resa dit om tre veckor, ska flyga helt själv för första gången så är otroligt nervös! Ska ”bara” vara där på en long weekend men är så extremt taggad då det är första gången jag besöker NY, det har varit en resa jag verkligen viljat göra efter att jag började kolla på Gossip girl. Har tidigare varit i Texas och Florida men NYC är ju någonting alldeles extra..

  Vilket datum reser du, skulle vara coolt om vi åkte samma flight ;)<3

  kramar

  1. Fanny Staaf skriver:

   Åh vad roligt!!

   Jag flyger den 17e, dock från Perth så gissar att vi inte åker samma flight? Förstår att du är nervös, var också det när jag skulle flyga själv första gången! Var glad att du bara har ett 7-timmarsflyg i alla fall, själv ska man flyga själv 12 timmar till Doha och sedan 15 timmar därifrån till New York… Hahaha. Kommer ha såååå tråkigt!! 😉 New York och Perth ligger verkligen precis på varsin sida jordklotet.

   Kram!

 35. Sofie skriver:

  Åh vad kul!! Kommer bli ett riktigt äventyr för dig 🙂 Om du vill träffa en bloggläsare så bor jag utanför Philadelphia 😀

  1. Fanny Staaf skriver:

   Ja jag hoppas det! 😀 Ja självklart vill jag det, vi får höras via mail!

 36. Sofie skriver:

  Åh vad kul!! Kommer bli ett riktigt äventyr för dig 🙂 Om du vill träffa en bloggläsare så bor jag utanför Philadelphia 😀

  1. Fanny Staaf skriver:

   Ja jag hoppas det! 😀 Ja självklart vill jag det, vi får höras via mail!

 37. Madeleine skriver:

  Vad spännande! Stort grattis och ett enormt lycka till 🙂 Det här kommer gå galant för dig ska du se och vilken erfarenhet. Otroligt spännande 🙂 Ska bli kul att få följa din tid där 🙂 Grattis än en gång. Kram!

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack så jättemycket!

 38. Madeleine skriver:

  Vad spännande! Stort grattis och ett enormt lycka till 🙂 Det här kommer gå galant för dig ska du se och vilken erfarenhet. Otroligt spännande 🙂 Ska bli kul att få följa din tid där 🙂 Grattis än en gång. Kram!

  1. Fanny Staaf skriver:

   Tack så jättemycket!

 39. Nellie skriver:

  WOW vad häftigt! Är så nyfiken?! hur fick du praktiken? Kontakter, organisation, hemsida? Jag är sugen på att göra något i höst och en praktik i USA hade varit perfekt!! Tacksam för svar :):) //Nellie

  1. Fanny Staaf skriver:

   Det känns sjuuukt häftigt! När jag först bokade min resa så hade jag ett internship jag fick igenom att jag kontaktade typ 20 wedding planners, skrev personliga brev till alla osv och försökte överallt till jag fick napp hos en som sökte och som efter lite intrvjuer osv valde mig. Sedan fick jag faktiskt ett nytt och bättre erbjudande genom en kontakt så i slutet så valde jag att ta det istället. Det är MYCKET jobb och extremt hår konkurrens men man får helt enkelt inte ge sig 🙂

 40. Nellie skriver:

  WOW vad häftigt! Är så nyfiken?! hur fick du praktiken? Kontakter, organisation, hemsida? Jag är sugen på att göra något i höst och en praktik i USA hade varit perfekt!! Tacksam för svar :):) //Nellie

  1. Fanny Staaf skriver:

   Det känns sjuuukt häftigt! När jag först bokade min resa så hade jag ett internship jag fick igenom att jag kontaktade typ 20 wedding planners, skrev personliga brev till alla osv och försökte överallt till jag fick napp hos en som sökte och som efter lite intrvjuer osv valde mig. Sedan fick jag faktiskt ett nytt och bättre erbjudande genom en kontakt så i slutet så valde jag att ta det istället. Det är MYCKET jobb och extremt hår konkurrens men man får helt enkelt inte ge sig 🙂

 41. Felicia skriver:

  jisses vad spännande! vilken otrolig upplevelse 😀 har läst din blogg i flera, flera år och jag älskar den! du verkar vara en jättego och driven tjej 🙂 blir så inspirerad av dig och din blogg. kramis och stort lycka till!

  1. Fanny Staaf skriver:

   Åh tack för din fina kommentar! <3

 42. Felicia skriver:

  jisses vad spännande! vilken otrolig upplevelse 😀 har läst din blogg i flera, flera år och jag älskar den! du verkar vara en jättego och driven tjej 🙂 blir så inspirerad av dig och din blogg. kramis och stort lycka till!

  1. Fanny Staaf skriver:

   Åh tack för din fina kommentar! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.