Recipes

RECEPT: RABARBERKLADDKAKA MED VIT CHOKLAD & KARDEMUMMA

rabarberkaka-2(2)

Mamma och pappa har så himla mycket rabarber hemma så igår passade jag på att använda lite av det och göra en rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma! Det är sannerligen inte det snyggaste jag har bakat men den blev galet god. Jag använde mitt recept på saffranskladdkaka som jag la upp i vintras och utgick från det fast med lite ingredienser utbytta från jul till sommar. Har ni tillgång till rabarber bara måste ni prova detta! Annars också förresten 😉

 

DU BEHÖVER:

3 dl hackade och skalade rabarber
3 dl socker
3 ägg
200 g smör
150 g vit choklad
2 dl vetemjöl
1 msk stött kardemumma
1,5 tsk vaniljsocker

rabarberkaka-4(2)

 

GÖR SÅHÄR:

1Skala och hacka rabarberna i små bitar. Smöra och bröa en springform och sätt ugnen på 200 grader. Fördela sedan ut rabarberbitarna i botten av formen. 

2Smält smöret i en kastrull och lägg sedan ner den vita chokladen, rör om tills chockladen har smält helt. 

3Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och kardemumma i en bunke. Tillsätt smöret och den vita chokladen och rör om ordentligt. Tillsätt tillslut äggen och häll sedan över rabarberbitarna i formen.  

4Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Servera med vispgrädde eller vaniljvisp ute i solen! 

 

Ett svar till “RECEPT: RABARBERKLADDKAKA MED VIT CHOKLAD & KARDEMUMMA

  1. fashiondreamzz skriver:

    Åh vad gott det låter!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.