Recipes

RECIPE: QUINOA BOWL WITH MUSHROOMS, CHICKEN & BEETROOT HUMMUS

quinoa-bowl-2(2)

Så igår blev jag sugen på att prova på att göra en egen quinoa bowl till lunch, jag hittade dock inget recept som föll mig direkt i smaken så det slutade med att jag bara valde allt jag tycker är gott typ, haha. Framför allt så är jag inte något fan av sallad (älskar grönsaker men klarar mig bra utan själva salladsbladen) så det var det första som försvann. Sedan hade det inte varit några problem alls att göra denna vegetarisk då både jag och Jesper tyckte att kycklingen kändes lite överflödig. Nästa gång blir det utan! Resultatet blev i alla fall en riktigt god, fräsch men samtidigt mättande lunch som fick två tummar upp av både mig och herrn i huset, detta kommer definitivt stå på matbordet igen. Såhär går du till väga:

So yesterday I really felt like making my own quinoa bowl for lunch but I couln’t find the perfect recipe so it ended up with me just using about everything I like, haha. This one could easily be vegetarian, both Jesper and I agreed that the chicken was not necessary and next time we will skip it and have more mushrooms instead. The result was a very yummy, fresh yet filling lunch that got two thumps up from both me and the man in the house. I will definitely make it again! This is how I did it, click the translate button for english or your language: 

DU BEHÖVER (2 PORTIONER)

2 dl quinoa (jag mixade röd och vit)
1 hönsbuljong
2 dl frysta ärtor
1 kycklingfilé (frivillig)
1 avokado
250g champinjoner
Hummus (jag hade rödbetshummus)

quinoa-bowl-3

GÖR SÅHÄR

1 – Häll upp quinoan i en kastrull och häll över vatten samt tillsätt hönsbuljongtärningen. Koka upp på relativt hög värme, ca 7an.

2 – Skär kycklingen i tärningar och stek på medelhög värme i lite smör och/eller olja. Krydda med valfria kryddor, jag hade salt, peppar, curry och paprika. Det tar ca 2-3 minuter innan kycklingen är klar så ge den full uppmärksamhet här så att den inte blir torr!

3 – Ställ den färdigstekta kycklingen åt sidan och skär champonjonerna i bitar. Stek sedan med smör och salt på ganska hög värme tills de krympt ihop och vattnet dunstat bort.

4 – Smaka av om quinoan är klar, tillsätt mer vatten om den fortfarande är hård och låt fortsätta koka. Koka upp ärtorna i en annan kastrull med salt tills de blir mjuka.

5 – Häll upp allt (+ avokadon) tillsammans i en skål och toppa med en klick hummus. Smaklig måltid!

3 svar till “RECIPE: QUINOA BOWL WITH MUSHROOMS, CHICKEN & BEETROOT HUMMUS

  1. Janina skriver:

    Bra tips och det ser väldigt gott ut 🙂

    1. Fanny Staaf skriver:

      Det var det verkligen! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.