Christmas

SAFFRANSSCONES TILL FÖRSTA ADVENTSFRUKOSTEN

Hej på er, den här dagen har verkligen gått i ett. Jag och Anna har varit ute på 2 bröllopslokaler och kollat inför nästa sommar och nu är det dags att börja spåna idéer och upplägg. Tur att jag ska spendera hela dagen framför datorn imorgon så att jag kan komma igång ordentligt. Förra helgen bakade jag dessa supergoda (om man får säga det själv) saffransscones till frukost, yum! Jag tänkte att det är ett helt perfekt recept för er att prova på nu i helgen till första advent så jag ville dela med mig av det nu i god tid innan. De är lika goda med bregott och ost som sylt och grädde (presonlig favorit… MUMS!). De går dessutom snabbt att göra så det är inga problem att sno ihop dem på morgonen utan att svälta totalt. Hoppas ni gillar dem! 

DU BEHÖVER

8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl mjölk
100 smör
1 ägg
1 g saffran
Ägg & mandelflarn till topping

 

GÖR SÅHÄR

1 – Sätt ugnen på 250 grader. Koka upp mjölken tillsammans med saffran i en kastrull och låt sedan svalna.

2 – Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

3 – Skär smöret i kuber och häll sedan ner dem i den torra blandningen och ”nyp” in dem i mjölet ordentligt. Tillsätt sedan mjölken och ägget och arbeta sedan ihop till en smidig deg.

4 – Gör 4 bollar av degen och lägg dem på en plåt. Skär sedan ett kors i varje bulle och nagga dem lite med gaffeln. Om du vill kan du pensla dem med smör och strö över lite mandelflarn.

5 – Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter och ät sedan varma!

Tips! Om du vet att ni inte kommer äta upp alla scones direkt kan du spara någon eller några av de ogräddade bullarna och stoppa in dem i ugnen en annan dag, så får du nygräddade scones då med.

Ett svar till “SAFFRANSSCONES TILL FÖRSTA ADVENTSFRUKOSTEN

  1. Johanna skriver:

    Oh my!! Det låter magiskt, MÅSTE testa detta! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.