Recipes

BLOMKÅLSSOPPA MED PARMESAN & TRYFFEL

Hej fina ni! Idag tänkte jag dela med mig av receptet på blomkålssoppan med parmesanost och tryffel som jag gjorde tidigare i veckan. Den blev liiiite för tjock för min smak så jag har lagt till lite extra vätska i receptet nedan, men smaken var on point om jag får säga det själv (och Andreas instämde)! 😉 Den är perfekt som lunchmat nu på vinterhalvåret och den är mättande som den är, men för er som är riktigt hungriga vid lunch är det ju supergott att ta en fralla eller knäckebröd till! Om ni tar bort potatisarna och ersätter med mer blomkål så blir det ett LCHF-recept också. 

DU BEHÖVER
1 Blomkålshuvud (ca 500g)
2 potatisar
2 Shalottenlökar
0,5 dl vitt vin
2,5 dl grädde
7 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 dl riven parmesan
Salt & Vitpeppar

Tärnad bacon
Tryffelolja

 

GÖR SÅHÄR

1. Skölj och dela blomkålen i bitar, skala och tärna potatisen samt skala schalottenlökarna och dela i större bitar. Fräs ihop allting i smör eller olja i en stekpanna i någon minut.

2. Häll på det vita vinet och låt koka i 1 minut. Tillsätt sedan vatten, grädde och fond och låt koka i 15 minuter.

3. Mixa allt med en stavmixer och tillsätt sedan den rivna parmesanen och rör om tills den har smält. Salta och peppra (viktigt att det är vitpeppar).

4. Toppa gärna med knaperstekt bacon, tryffelolja och persilja!

4 svar till “BLOMKÅLSSOPPA MED PARMESAN & TRYFFEL

  1. Åh måste verkligen prova! Vi brukar göra en soppa med stekt blomkål och Broccolisoppa som vi älskar, men det kan ju vara kul att variera.
    Kram Helena

  2. Madeleine skriver:

    Ungefär hur mycket salt och vitpeppar använder du? 🙂

    1. Fanny Staaf skriver:

      Åh så svårt att säga då jag bara strör över och inte måttar, men börja med lite och smaka av 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.