BÄSTA TIPSEN FÖR HUR MAN KOMMER I JULSTÄMNING

Detta har varit både ett av era och mina favoritinlägg igenom åren, och jag tänkte att det passade bra att lägga upp det idag då hälften av decemberdagarna fram till jul har gått. Här är alla mina bästa tips för att komma i riktig julstämning, jag själv ska köra stenhårt på den här listan nästa vecka då det inte finns så mycket plats för julstämning just nu. Hoppas detta kan hjälpa er på traven :)

◊ Baka något juligt. Även om du inte är någon bakfantast så borde alla baka minst en gång i December, för stämningens skull! Det finns en massa enkla recept som du inte behöver lägga hela dagen på. Här hittar ni några av mina.

◊ Se på julfilmer, såklart, men prova att se en på morgonen när du äter frukost en dag då du har tid på dig! Jag vet inte vad det är men det blir ännu lite mysigare då.

◊ Stanna upp och gör något juligt varje dag, även fast det bara är något litet som att ta varm choklad istället för kaffe i farten så gör det skillnad. Kanske en punkt från den här listan om dagen?!

◊ Ta dig tid att slå in alla klappar och se det inte bara som något som måste göras. Ta fram alla fina papper och snören, sätt på julmusik och slå in klapparna i lugn och ro. Det är extra mysigt om man gör det tillsammans med någon!

◊ Underskatta inte vårt otroligt starka luktsinne som är kopplat till våra känslor! Ett doftljus som verkligen doftar jul kan sätta dig i stämning på några sekunder.

◊ Gör varm (pepparkaks)choklad med vispgrädde och marshmallows. Recept här.

◊ Lyssna på julmusik när du gör grejer hemma som bloggar, pluggar eller lagar mat etc. Ännu bättre är det om du sjunger med i alla låtar!


◊ Tänd en massa ljus på kvällarna, ju fler desto bättre.

◊ Gå en promenad i staden där du bor, inte för att handla utan bara för att titta på alla juldekorationer och belysningar.

◊ Stanna upp och njut! Det är så lätt att fastna i stressen kring allt som måste fixas, tycka att snön är såå jobbig när den kommer och ställer till i tex trafiken osv men försök att stanna upp och se det fina i det istället. Det är ju jättemysigt att julstöka, och hur vacker är inte snön? Sätt en positiv twist på sådant som stressar dig och tar från julharmonin!

◊ Anordna en liten julkväll med vänner eller familjen där du bjuder på något juligt och fixar en julklappslek!

◊ Pynta! Det finns inget som heter ”för mycket ljusslingor” enligt mig och missa för guds skull inte julgranspyntningen där du ska fira jul. Det är en av mina höjdpunkter i December!

◊ Sök på ”Christmas” på Pinterest eller Weheartit och scrolla, scrolla, scrolla….◊ Har du en öppen spis eller kakelugn? Tänd den och sätt dig framför i mysiga kläder och koppla av en timme. Det hinns inte ofta med i December! 

 ◊ Köp hem lite julblommor eller granris så att det doftar jul i huset/lägenheten. 

 ◊ Åk iväg och ät julbord med familj eller vänner på exempelvis en mysig herrgård! 

 ◊ Köp alla julklappar i god tid. Även fast jag äääälskar att köpa julklappar så stressar det mig alltid när det börjar närma sig julafton och jag har klappar kvar att köpa. Försök därför att fixa dem så tidigt som möjligt så att du i alla fall den sista veckan kan känna dig helt avslappnad och lugn med att du har alla julklappar köpta. Så om ni har något kvar på listan nu - ge er ut i veckan eller i helgen så att nästa vecka bara handlar om mys! 

 ◊ Besök en julmarknad och köp lite gott till julbordet eller kanske en julklapp? 

 ◊ Försök att verkligen njuta av alla dagar i December och inte bara tänka att allt handlar om julafton. Alla dagar kan bli lika mysiga och juliga (nästan)! 


Gillar

Kommentarer