DAY 2 IN SALZBURG

I lördags checkade vi ut vid 7.30 och åkte upp till Großarl som är en skidort ca 1 timme från Salzburg! Vi checkade in och jag hann med en snabb powernap då jag bara hade sovit 4 timmar på natten och sedan drog vi på vinterkläderna och åkte upp med liften

När vi kom upp möttes vi av detta! Gick knappt att greppa hur vackert allt var och det kändes så himla härligt med kontrasten av kritvitt och klarblått efter så många veckor i gråa toner.

Det fanns mysiga bänkar med fårskinnsfällar där man kunde sitta och njuta av solen som värmde såå mycket!

Rebecca var lika fluffig som jag!

Sedan blev det lite varm choklad med vispgrädde!

Sedan tog vi liften ner och skulle åka släde! Tyvärr så var det ingen snö som planerat men det gick bra ändå för dom satte hjul på släden och naturen var ju obeskrivligt vacker ändå!

Titta bara!

Såhär ser det ut med en vagn full med bloggare för er som alltid velat se det ;)

På kvällen besökte vi stadens lilla julmarknad som faktiskt råkade ligga PRECIS vid vårt hotell. Vi lärde oss även en hel del om de österrikiska jultraditionerna vilket jag tyckte var så spännande! Visste ni tex. att de inte har någon jultomte utan istället Christkind/Julbarn vilket är ett barn med änglavingar som kommer med presenterna?

Jag körde på med min fluffiga jacka som jag hittade på vinden förra veckan då det var det varmaste jag hade med mig och minusgraderna bara blev fler och fler!

Kvällen avslutades med varm äppelglögg ute på marknaden och sedan trerätters middag på hotellet. Sedan gick vi och la oss typ... klockan 9, haha. Heeelt slut efter en lång med så härlig dag!

Gillar

Kommentarer

Fanny Staaf,
Ja det är verkligen såååå mysigt!
fannystaaf.se
Fanny Staaf,
Hej Victoria! Detta ska vara fixat nu, tusen tack för att du sa till 😊
fannystaaf.se