Den perfekta basgarderoben - Del 1 av 8


Nu är det dags för en ny inläggsserie, och denna gång ska det handla om den perfekta basgarderoben som så många av er har frågat om! Denna serie kommer ha hela 8 delar som kommer publiceras på söndagar. Jag kommer lägga ut min checklista för en komplett basgarderob, ge tips på plagg i butik nu, visa upp mina favoritbasplagg, visa hur man kan kombinera dem, lägga till accessoarer osv osv. Jag vill även förtydliga att jag kommer utgå från MIN basgarderob och de basplagg som jag behöver för min stil. Detta kan ju givetvis se lite olika ut för alla klädstilar och smaker :) Nu kör vi igång!VAD ÄR ETT BASPLAGG?
Jag tänkte att jag börjar med en introduktion i detta inlägg, för många av er har ju också frågat mig vad ett basplagg är, och det är inte alltid helt tydligt! Ett basplagg för mig är ett plagg som är enfärgat, tidlöst , sitter som en smäck och kan både kläs upp och kläs ner. Tanken med ett basplagg är att man ska kunna ha det i flera år oavsett hur modet utvecklas då man alltid kan matcha det med olika trendplagg eller andra basplagg för en mer tidslös look. När man har en "komplett" basgarderob har man oändligt många outfitkombinationer utan att behöva så många plagg då de fungerar till allt.

FÄRGER?
För mig är basfärgerna vitt, svart och beige med några inslag av grått (men jag väljer som ni vet beige över grått alla dagar i veckan haha). Det kan även vara andra neutrala toner som kanel, olivgrönt eller ljusrosa.

KVALITET?
När det kommer till basplagg så är ju som sagt tanken att man ska kunna använda dem flera dagar i veckan under många år framöver, så kvalitet är verkligen viktigt här. Både för att plagget ska hålla samt att plagg med högre kvalitet ofta sitter bättre och känns skönare mot kroppen vilket är superviktigt. Köp inte ett basplagg som inte är 100% rätt, det är bara att slösa bort sina pengar då man förmodligen ändå kommer köpa nya plagg av samma typ i jakt på "the one" (detta har jag tidigare gjort med vita skjortor). Generellt så lägger jag mer pengar på mina basplagg än på mina trendplagg och köper de mesta på FilippaK, men ibland hittar jag riktiga pang-plagg till budgetpris och då är det ju bara att hurra för det! Ni kommer se mer av detta i inlägget om mina bästa basplagg.

Nästa vecka publicerar jag min checklista för plaggen jag tycker ska finnas i den kompletta basgarderoben!


Gillar

Kommentarer

sarahjalmeby
sarahjalmeby,
gud vad spännande! Ser fram emot nästa söndag och inlägg nu! 😊
nouw.com/sarahjalmeby