DIY: PÅSKPYSSEL

För att kunna hänga ägg i ett påskris måste du börja med att blåsa ur dem så att det bara är skalet kvar, det är mycket lättare än vad man kan tro! Picka ett litet hår med en nål i båda ändarna av ägget (det måste vara större än själva nålhålet så man får hacka lite på kanterna tills det blir lagom) och blås sedan i det ena hålet så att äggets innehåll kommer ut ur det andra. Försök att hålla så tätt som möjligt runt munnen så att all luft kommer in i ägget så går det mycket lättare. När ägget börjar kännas tomt kan du hålla det under kranen och blåsa några gånger emellan tills det bara är vatten eller luft som kommer ut. Sedan är det klart!

1. Dessa ägg blir supersöta och passar perfekt att hänga i riset eller kanske lägga i en skål som jag gjorde. Börja med att lossa det yttersta lagret från servetten (det med färg), servetter brukar ha två eller tre laget papper.

2. Lägg servetten över ägget och pensla försiktigt på äggvita så att servetten fastnar. Ett tips är att försöka separera äggula och äggvita när du blåser ur äggen så slipper man slösa så mycket på dem.

3. Klipp försiktigt bort det av servetten som blir över och måla över de lösa ändarna med äggvita.

4. Låt torka på ett fat i ca 2 timmar.

5. Om du vill hänga upp äggen kan du skapa en cirkel av ståltråd (snurra ändarna om varandra) och gör en liten krok av den snurrade delen som du sedan lirkar in i ett av hålen och vrider om så att den liksom hakar i insidan av ägget och fastnar.

6. Klara!

Dessa ägg blir så galet söta och de är dessutom superlätta att göra, det går på ett kick så har du hemmagjorda, fina små påskägg. Jag tror att jag ska blanda dessa med helt fjädertäckta ägg i samma färger som vi säljer i butiken, det blir nog en väldigt fin mix. Hur som helst, vill ni göra egna fjäderägg så gör ni såhär:

1. Leta upp en fin fjäder och håll den mot ägget så att du ser att den passar. Blir den för lång kan du klippa av den lite.

2. Spraya ena sidan av ägget med spraylim.

3. Tryck försiktigt fast fjädern och låt torka.

4. Vill ni ha upphängning kan ni läsa en beskvrivning på äggen med servetter.

5. Klart!

Gillar

Kommentarer

jennie
,
Vart har du köpt fjädrarna? 😊
Madeleine,
Jisses så fina dom blev 😊 Nu vet jag vad jag ska sysselsätta mig med någon kväll.. Såg även ett DIY tips för någon dag sen om att "marmorera" äggen.. tror det hette så. När man droppar lite nagellack i en skål med vatten och snabbt doppar ägget. Så fastnar lacket på skalet och blir otroligt fina mönster 😊 Litet tips bara!
jaensson.blogg.se
Fanny
,
Åh det låter ju superfint! Det får jag aboslut skriva upp på kom-ihåg-listan till nästa påsk! 😊 Kram!
Fanny
,
De är från Blomsterriket där jag jobbar men jag har sett liknande på Ica Maxi och Panduro 😊
Fanny
,
Vad kul att du gillar dem! Hoppas dina ägg blev påskiga och fina 😃
Clara,
Helle
,
Åh vad mysigt att påskpyssla !
josefine,
Vad fint de blev! Jag får försöka mig på något liknande 😊
josefinesl.devote.se
linnea,
Å så bra tips! Testade att göra de mönstrade, dom blev super söta 😊
linneagullarbergs.blogg.se/
Fanny
,
Vad kul att det blev bra 😃 Glad påsk!