Den godaste kantarellpastan


Sist när jag lagade min kantarellpasta till vänner vi hade över på middag så blev det en hel del över, så jag passade på att fota den dagen efter (lyxigaste matlådan man kan ha) och tänkte dela receptet med er om ni behöver lite inspiration till någon av helgens middagar eller kanske en extra lyxig vardagsmiddag :) Detta är nog min egen favorit av alla rätter jag brukar laga, Andreas tycker att detta är nummer två och att min kyckling i ugn är godast. Jag får ta och dela receptet på den också snart kanske!


DU BEHÖVER

(2 stora portioner)

4-5 hekto kantareller
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 näve ruccola
0.5 dl grädde
Ett paket bacon
0.5 paket creme fraiche
1 skvätt vitt vin
Pasta
Persilja
Parmesanost

GÖR SÅHÄR

1. Hacka vitlök, lök och bacon fint och stek i en stekpanna tills det har fått fin färg.

2. Om du har färska kantareller, rensa dem, skölj och dela i mindre bitar. Stek sedan i stekpannan tillsammans med det andra tills vattnet dunstat bort. Detta kan ta ett tag så var noga med att röra om ofta. Om du har frysta kantareller, lägg bara ner dem i stekpannan med det andra och stek på på lägre värme tills det är uppvärmt.

3. Börja koka pastan

4. Rör ner grädde, vin och creme fraiche i stekpannan och låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5. Häll av vattnet från pastan och klicka in en liten smörklick. Häll sedan pastan, ruccolan och lite hackad persilja ner i stekpannan och rör om ordentligt.

6. Servera gärna med riven parmesan. Smaklig måltid!

Gillar

Kommentarer

Carolinakarinkangas
Carolinakarinkangas,

Såg väldigt gott ut 😊 måste provas!

nouw.com/carolinakarinkangas
fannystaaf
fannystaaf,
Det är den verkligen! Hoppas du gillar den 😊
nouw.com/fannystaaf
Alexandra I - nouw.com/alexandrai

Åh vad gott det ser ut!! ❤︎❤︎

www.nouw.com/alexandrai
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229