FANNY'S JULTIPS - DEL 4 AV 12

I dagens tipsinlägg tänkte jag tipsa er om alla mina favoritjulfilmer! Att titta på julfilmer och dricka glögg är verkligen en av mina favoritsysselsättningar i December, det ger mig alltid sådana julkänslor! De tre som alltid finns med på listan är Love Acutially, Polarexpressen och The Holiday och sedan ser jag de jag hinner av de andra :) Har ni några egna favoriter? Dela gärna med er!

En Underbar Jävla Jul – 7/10 Genre: Comedy IMDB Rating: 6.4 Christmas feeling: 9/10 Vi såg denna på bio förra året! Jag tycker alltid att det är roligt med en svensk julfilm och stämningen i denna var verkligen hög och så svensk! Bortsett från att jag tyckte att de skojade lite väl med ämnen som kan vara känsliga för folk så tycker jag att filmen var rolig, mysig och hade mycket bra skådespel! Helt klart sevärd. Love The Coopers – 8/10 Genre: Comedy IMDB Rating: 5.8 Christmas feeling: 9/10 Detta är en ny julfilm som kom förra året, jag såg den på bio när jag bodde i New York och gillade den verkligen men det var ju lite knepigt att rekommendera er till er då den inte hade kommit till Sverige, men i år kan ni också se de! Väldigt stämningsfull med massor av snö och en mysig stad, kända ansikten och en ganska typiskt men ack så vinnande story för en mysig julfilm! The Most Wonderful Time Of The Year – 8/10 Genre: Comedy/Drama/Romance IMDB Rating: 7.3 Christmas feeling: 9/10 Detta är en TV-movie vilket betyder att kvaitén inte är den bästa men när jag såg den här för första gången blev den genast en julfavorit! Så himla mysig, julig och gullig. Den här precis rätt julkänsla och en ganska klassisk men ack så (enligt mig) vinnande story. Jag anar att det inte är så många som sett den här men jag rekommenderar den varmt!
Love Actually – 10/10 Genre: Comedy/Drama/Romance IMDB Rating: 7.7 Christmas feeling: 10/10 Denna filmen är helt fantastisk för varenda jul när jag sätter på den för att det är tradition så blir jag lika förvånad över hur bra jag tycker att den är. Utan tvekan en av mina favoritfilmer med alla rätt! Elf - 7/10 Genre: Comedy/Family/Fantasy IMDB Rating: 6.9 Christmas feeling: 8/10 En lite annorlunda julfilm med mycket fokus på humor men som fortfarande har kvar den där härliga och mysiga julkänslan. Perfekt när man vill både skratta och julmysa! Polarexpressen – 8/10 Genre: Animation/Adventure/Family IMDB Rating: 6.6 Christmas feeling: 10/10 Jag såg denna på bio när den kom ut 2004, var bara 11 då och har sedan dess sett den varje jul. Bästa, mysigaste och juligaste filmen enligt mig men det kan vara så att man måste ha växt upp med den för att tycka det då det trots allt är en barnfilm egentligen. Brukar alltid se denna med min lillebror varje år som en liten jultradition. Hur som helst, för maximal julkänsla rekommenderar jag denna varmt!
The Holiday – 8/10 Genre: Comedy/Romance IMDB Rating: 6.9 Christmas feeling: 7/10 En riktig klassiker och ett måste för mig varje jul! Delarna som utspelar sig i England med den lilla stugan och all snö är ju bara höjden av mysighet och ger en massa julkänslor och delarna i LA är ju kanske lite mindre juliga men Kate Winslet kompenserar liksom upp för det. While You Were Sleeping – 7/10 Genre: Comedy/Drama/Romance IMDB Rating: 6.6 Christmas feeling: 6/10 Detta är egentligen inte en julfilm utan mer en ”vanlig” film som utspelar sig under julen. Den är fortfarande himla mysig och om ni som mig älskar Sandra Bullock och romantiska filmer så kommer ni absolut att gilla denna som är både charmig, mysig och rolig. Surviving Christmas – 6/10 Genre: Comedy/Romance IMDB Rating: 5.3 Christmas feeling: 9/10 Detta är en ganska gammal film med Ben Affleck och Christina Applegate men jag såg den faktiskt för första gången för bara något år sedan, jag hade aldrig ens hört om den innan det. Den hamnade i alla fall på titta-varje-år-listan (i mån av tid). En gnutta överdriven måste jag säga och hade inte sett den någon annan gång på året att den är men julig, mysig och rolig precis som det ska vara i December.
Fir Crazy – 6/10 Genre: Comedy/Romance IMDB Rating: 6.4 Christmas feeling: 8/10 En lite halv B TV-movie men med helt rätt känsla! Det handlar om en tjej som säljer julgranar i New York och så händer det lite allt möjligt där under December. Väldigt lättsam och julig! Home Alone - 8/10 Genre: Comedy/Family IMDB Rating: 7.5 Christmas feeling: 9/10 En riktig julklassiker som förmodligen ingen har missat! Det finns ju även en tvåa (och några till men tycker inte att det gills när det är andra skådespelare) men det första är ju helt klart bäst. En massa julkänslor som blandas med nostalgikänslor från när man var liten. The Family Stone – 6/10 Genre: Comedy/Drama/Romance IMDB Rating: 6.3 Christmas feeling: 8/10 Bortsett från att Sarah Jessica Parker gör mig såååå frustrerad varje gång jag ser den här filmen så tycker jag om den! Den är julig, har många bra skådespelare som man känner igen och sedan lite sådär lagom rolig/mysig/romantisk som en äkta RomCom ska vara. Jag till och med gråter några gånger under filmen!

Gillar

Kommentarer

Anna
,
Gillar verkligen dina filmtips! Kul att du tipsar om filmer som inte är superkända också så att man kan upptäcka nya 😊
Astrid
,
Elf är så underbar <3
Jenny
,
The Holiday är en storfavorit för mig, efter den The Family Stone och Love Actually. I år ska jag försöka bocka av några fler på din lista, är riktigt sugen på att hitta nya julfavoriter! 😊
Fanny Staaf,
Samma som mig då! 😃 Hoppas du gillar någon av de andra!
fannystaaf.se
Fanny Staaf,
Eller hur? Så hög mysfaktor! 😊
fannystaaf.se
Fanny Staaf,
Vad kul att det uppskattas 😃
fannystaaf.se