FROM SCHOOL: MY STORYBOARD

Som ni kanske kommer ihåg så var jag sååå nervös för att skicka in mitt första stora arbete i skolan förra veckan. Jag har gjort 3 mindre arbeten tidigare som jag fått bra feedback på men detta var det första riktigt stora som man får ett riktigt betyg och poäng på. När det kommer till skola så har jag extremt höga krav på mig själv och är aldrig nöjd om det skulle vara möjligt att göra det lite, lite bättre. MVG- var min största fiende i gymnasiet, haha. Egentligen så borde jag inte bry mig om detta, jag menar, jag kämpade på hela gymnasiet och gav allt på varenda liten uppgift, för vad? Jag hade ju aldrig planerat att plugga vidare till något som krävde alla MVG'n, men bara att de där 3 bokstäverna stod där gav mig en sådan kick så att det var värt det.

Denna gången så betydde det dock mer. Eftersom att jag pluggar något som jag verkligen vill göra med mitt liv och det kändes som att detta lite var ett betyg på om jag var rätt för detta yrke eller inte så var jag såååå nervös. Mina lärare sa till mig innan att jag inte skulle bry mig så mycket om det första betyget då det tar ett tag att komma in i tänket utan istället bara göra mitt bästa men ja, jag är ju inte den som bara köper och accepterar det, haha. Hur som helst, igår plingade det till i inkorgen med ett mail som sa att mitt arbete var betygsatt och förmodligen mer nervös än vad jag någonsin varit gick jag in för att kolla det. A, och 50 av 50 poäng. Alltså, min lycka, hahaha. Jag skuttade runt på vårt hotellrum på Yasuragi och tjoade i säkert 10 minuter! Jag är sååå himla stolt över mig själv och jag tar detta som ett stort tecken att jag verkligen är på rätt spår i livet! Det är en lång väg kvar på utbildningen men det känns helt underbart att jag hittills i alla fall har förstått och kunnat använda allt vi lärt oss. Jag vet att ni är många som bett mig dela mer om min skola så här är en liten del av mitt första arbete:

As you might remember, I was really nervous about turning in my first assignment in school last week. I've written 3 smaller projects that I've gotten great feedback on but this was the first big thing that I was going to get both a grade and points for. When it comes to studies I've always had really high demands on myself and I'm never satisfied with a assignment if it was possible to make it a little better, A- was my biggest enemy in high school, haha. I really didn't have any reason to be this hard on myself, I never planned to study anything that required me to have all A's, but it gave me a real kick everytime I saw that A and that made it all worth it.

But this time it meant so much more to me. Since I'm studying something that I really want to do with my life and it felt as if this was a grade on wether or not I was fit to be a Wedding Planner or not so I was sooo nervous and, I managed to get a really, really good grade! I'm so proud of myself and I take this as a sign that I'm on the right path in life! It's a long way left to go in this course but it feels wonderful that I've had this start and really understood everything we've learnt. There are many of you who have asked me to share some of my school work so here is a piece of my assignment:

Så, detta är alltså bara en liten del av uppgiften, sedan var det 10 sidor med text och "kunskapsgrejer" också, allt är tyvärr inte bara moodboards och inspirerande bilder (; haha. Vi ska jobba med ett och samma bröllop igenom majoriteten av kursen där vi planerar det steg för steg eftersom vi lär oss mer. I denna första uppgiften handlade det om att välja ett tema och sälja in det till kunden. Vi har fått reda på vilka våra kunder är och lite om dem så att man kan basera det på något, men får ganska fria händer. Jag valde ett romantiskt tema i stil med hur jag skulle vilja att mitt eget bröllop såg ut, jag tänkte att det är ett tema som jag verkligen kan fördjupa mig i och som är lika kul igenom hela kursen. Detta är alltså en Storyboard där man ska kartlägga de olika delarna av bröllopet, skapa känslan man vill ha och göra dem tydliga för kunden. Hoppas ni gillar det!

So, this is just a small part of the assignment, I wrote a few pages of text with more "school things" to, everything isn't mood boards and inspiring pictures (; haha. We are going to work on the same wedding throughout the course and plan it step by step when we learn more so this first part was all about choosing a theme and selling it to the client. I chose a romantic theme in the same style as I would want my own wedding, I thought that's a theme that I wont grew tired of during the course. So, this is a Storyboard that is all about mapping out the different parts of the wedding and creating the feeling for the customer. I hope you like it!

Gillar

Kommentarer

tilda
,
såååå fint gumman, blir genast sugen på att gifta mig!!!! wie vad roligt <3<3
yasmin
,
Tack för ett underbart inlägg!! Riktigt fräscht. Kul att få en inblick av ditt arbete och grattis till ditt A! 😃 Det förtjänade du 😊. Att du kämpar så och får goda resultat är så motiverande då man själv pluggar 😊 och säkert för andra studenter. Lite nyfiken på hur en vanlig dag kan se ut då du bestämt dig för att plugga osv, speciellt nu när du också har så mycket annat att tänka på! Fortsätt som du gör, önskar dig ett riktigt trevligt Februari 😃 Kram!
Marja
,
Du är född att göra detta Fanny! Grattis! Så himla fint 😊 Får ett så himla sug av att gifta mig 😋
Fanny Staaf
,
Gud så glad jag blir av din kommentar, tusen tack!! 😊
Fanny Staaf
,
Gud så glad jag blir att du gillade det och att det inspirerade dig! Tack 😃 Jag ska se om jag kan skriva lite om det snart, det är ju lite knepigt ibland då allt ligger på eget ansvar 😉 Haha. Stor kram!
Fanny Staaf
,
Åhhhh taaack finis! <3
Cherie | Börja Spring,
Vilket härligt inlägg! Så sugen jag blir på att läsa vidare nu 😋
www.borjaspring.se
Fanny Staaf
,
Så roligt att du gillar det! 😊
Emmy
,
Åh vad roligt att du fick ett så bra första betyg, grattis! Du är absolut värd det, känns som att du verkligen har känsla för detta. Jättefint och inspirerande 😊
Fanny Staaf
,
Tack! Vad glad jag blir 😊