GUIDE: HUR MAN HANDLAR PÅ DE BILLIGA ASIATISKA WEBSHOPARNA

Denna playsuit är ett exempel på ett plagg jag blev riktigt glatt överraskad av! Ni hittar den här.

Nästan varje dag får jag frågor ang. hur man handlar på de billiga asiatiska webshoparna så som Shein, Romwe och Zaful. Det finns ju så mycket fint på dessa sidor men sedan när man ser priserna så blir man ju lite misstänksam, kan det faktiskt vara så billigt? Efter många år av erfarenhet har jag dock lärt mig ett och annat om att shoppa såhär, så här har ni mina 5 bästa tips: 1 - Man får vad man betalar för. Räkna alltid med att kvalitén inte är den bästa och att den inte kommer se ut precis som på bilden, man får vad man betalar för. Jag har fått plagg från dessa sidor som varit så himla fina, bra kvalitet och som jag använt om och om i flera år, men jag har även fått plagg som varit en helt annan färg än på bilderna och som nästan sett felsydda ut. Hoppas med andra ord inte för mycket på plagget och räkna med att minst något i din beställning kommer vara oanvändbart, men att något annat blir en glad överraskning! 2 - Storlekarna stämmer inte. Välj ALDRIG storlek M tex för att du är storlek M, de varierar alltid på dessa sidor. Jag har beställt plagg i allt från XS till XXL som passat mig. Kolla på måtten som står vid storlekarna på varje plagg och jämför med dig själv. Jag har lärt mig mitt byst, midje och höftmått i huvudet nu så för mig går det jättesnabbt att titta vilken storlek som blir rätt.

Älskar denna klänning från Zaful!

3 - Räkna inte med snabb leverans. Igen så får du vad du betalar för. Jag har ibland fått min beställning efter 1 vecka men har fått vänta så mycket som 5 veckor ibland, så gör inga beställningar till något datum nära för då kan du bli besviken och lämnad utan outfit för din speciella dag! 4 - "Är det säkert?". Ja, jag skulle faktiskt säga att det är säkert. Jag har fått riktigt kassa plagg och fått vänta alldeles för länge som sagt, men det har aldrig hänt att de dragit mer än summan jag ska betala från mitt kort eller att beställningen inte dykt upp. Sämst kvalitet och service som sagt, men fortfarande säkert enligt mig! 5 - Så, hur kan man förutspå vilka plagg som kommer bli flipp och vilka som blir flopp? Det bästa är om det har lagts upp bilder och kommentarer från folk som köpt plagget, detta görs framförallt på Shein. Där kan du se hur plaggen faktiskt ser ut i verkligheten och vad folk tyckt om kvalitén. Ett annat tips är att aldrig köpa ett plagg för att du gillar materialet, det är som bäddat för besvikelse! Haha. Jag brukar titta på plagget och föreställa mig det i ett billigare material än på bilden och se om jag fortfarande skulle tycka att det var fint. Säkra kort brukar alltid vara stickade tröjor och kappor, det blir nästan alltid glada överraskningar.

Favoritskjortan kommer från Shein, ni hittar den här.

GILLADE DU DETTA INLÄGG? KLICKA PÅ ♥ NERE I VÄNSTER HÖRN!

Gillar

Kommentarer

Fanny Staaf,
Kul att du uppskattade det 😃
fannystaaf.se
Fanny Staaf,
Hejsan! Vad glad jag blir 😊 Jag skapar moodboards till bröllop och sådant i pages, men antar att du kanske menar collagen och sådant till bloggen? Dem gör jag i Picasa 😃
fannystaaf.se
Fanny Staaf,
Hejsan! Det är ofta väldigt dålig kvalitet.
fannystaaf.se
Fanny Staaf,
Hej Beatrice och tack för din kommentar! Jag förstår precis vad du menar, och jag är verkligen inte så påläst som du verkar vara. Tyvärr så är det knepigt för mig då jag förväntas lägga ut nya och fräscha outfits ofta till er och samtidigt så tjänar jag knappt en krona på bloggen längre. Med andra ord så har jag inte råd att köpa en massa nya kläder varje månad till högre priser, och därför har jag fastnat lite i att handla från dessa ställen nu för att få det att gå runt. Nu när jag är i Sverige dock och har tillgång till andra kedjor så handlar jag givetvis mer från dem. Hoppas att du får en fin helg!
fannystaaf.se
Beatrice,
Du gör så gott du kan! Jag uppskattar ditt genuina svar och hoppas att du får en jättebra tid hemma! Så som jag förstår det är Indiska en väldigt bra kedja för eftertänksamma modeval. Zara är också bra då företaget ska ha ganska stor del av sin produktion inom Europas gränser. Lycka till med det nystartade företaget!
Beatrice.ljunggren@hotmail.com
Patricia
,
Vad har du för storlek på playsuiten? 😊
Fanny Staaf,
Storlek L 😃
fannystaaf.se
Ida
,
Bara älskar klänningen! Du har ingen länk till den?
Sara
,
betalade du tull när du handlade på zaful?
Josefin
,
Hej! Jag hittade det här inlägget när jag googlade Zaful. Är lite nyfiken på om det har tillkommit tull och moms när du har handlat därifrån? Kram