I'M MOVING TO AUSTRALIA!

Jani, detta är alltså det "hemliga" som tagit upp mycket av min tid nu i sommar. Jag och Jesper ska flytta till Australien! Närmare bestämt till Perth. Som några av er redan klurade ut när jag skrev att Jesper hade kommit in på Berghs Bachelor så måste han alltså flytta utomlands i 2,5-3 år för att gå klart sin utbildning, antingen till San Francisco eller Perth. Detta blev väldigt jobbigt först när han kom in och han skulle välja mellan distansförhållande runt halva jordklotet i flera år eller att missa en sådan här fantastisk utbildning som verkligen passar honom perfekt, men tillslut bestämde vi att jag helt enkelt följer med. Bloggen kan jag ju ta med mig och Blomsterriket har jag inte tänkt jobba kvar på i alla fall då jag känner mig väldigt klar med det så nu har jag sökt egna utbildningar och tänker plugga ett år och sedan jobba resten av tiden. Det känns viktigt för mig att det blir bådas grej och inte Jesper's som jag följer med på. I Februari bär det i alla fall av så det är ett tag kvar med listan på sådant som ska fixas innan är flera A4 lång. Ja, det var all fakta. Nu till känslorna: Jag är LIVRÄDD! Haha. Jag är en otroligt hemmakär person och har aldrig ens velat åka på språkresa eller liknande då jag alltid längtar hem och verkligen älskar Stockholm men jag känner att jag måste passa på att göra det här nu när jag har chansen. Att bo utomlands är en punkt som stått på min to-do-in-life lista länge och nu får jag ju dessutom mitt "hemma" med mig eftersom att jag och Jesper åker tillsammans. Jag tror att det kommer vara lite jobbigt den första månaden men så fort man skaffar sig ett liv där och hittar nya favoritplatser så är jag övertygad om att jag kommer älska det. Bara att en strandälskande person som jag ska få bo i en stad med kritvita stränder och turkosblått vatten (och som aldrig blir riktigt kall, bye bye täckjackor och långkalsonger)! *Nyper mig i armen*.

I'm moving with my boyfriend to Perth this February! I'm super excited! He just got in to a really great school there and I decided to go with him. It's really far away but I think that the heat and the beaches will make it all worth it. The blog will be the same but with a bit more Australian everyday snapshots.

Sist men inte minst, bloggningen. Jag har läst många bloggar som jag älskat där bloggaren flyttat utomlands och jag har tröttnat helt. Istället för den bloggen man började läsa så blir det nästan alltid en resedagbok istället. Det kommer INTE att hända med min. Självklart kommer jag dela mer av min vardag och vara mer personlig än vad jag är nu men jag kommer även fortsätta med mina recept, tips, modeinlägg, outfits, shoppinginlägg, filmtips, inredning osv. Det kommer alltså vara samma blogg som nu fast med lite mer Australien-vardag, strandbilder och förmodligen lite roligare inlägg!

Är det någon av er som har bott och pluggat/jobbat utomlands? Eller kanske varit i Perth? Ni får jättegärna berätta om era erfarenheter så att jag vet lite vad jag ska förvänta mig. Skriv gärna i kommentarsfältet eller maila till fannystaaf.blogg@hotmail.com

Gillar

Kommentarer

Sara
,
Vilket roligt äventyr! Och vad kul att ni kan göra det tillsammans! Lycka till!
Emilia,
gud vad roligt!
meremilia.devote.se
Saga,
Åh vad kul och spännande! Stort lycka till! Ser fram emot att få följa dig i Australien 😊
sagasplace.tumblr.com/
Rebecca,
Hej Fanny, Jag tänkte faktiskt ta och dela med mig utav min erfarenhet av just Australien. Jag valde att flytta dit ca en månad efter studenten, var alltså 19 år när jag och en kompis bestämde oss för att boka ett flyg en månad efter att idén kommit upp och vipps så sprang man omkring bland vita stränder, höga skyskrapor och pratade ett annat språk. Innan jag åkte var jag inget nervös men när jag kom ner och man skulle ta steget och söka jobb, boende och stod där och förstod att allt var verkligt så blev det så mycket större. Boendet gillade jag aldrig där nere då vi hela tiden bodde på hostel för att spara pengar till att resa runt osv, MEN allt annat med Australien är så jävla fantastiskt. Finns inte en enda dag som jag inte velat åka tillbaka. Saknaden till det landet, kulturen, människorna, värmen, stränderna ja allt är så himla fantastiskt där. Så jag tror du gör helt rätt i att åka. Nu var jag aldrig i Perth, men skulle det komma upp frågor kring kusten så har jag varit överallt. Från Melbourne ända till Cairns och upplevt det mesta. Hoppas du får det grymt. Är sjukt avundsjuk här!! / Rebecca
rebeccaemilias.blogg.se
ronja norlén,
hej fanny! jag ska också flytta ner till australien, åker på onsdag faktiskt! 😃 ska dock resa runt och backpacka men kommer stanna så länge som jag kan. australien verkar vara helt magiskt och jag tvivlar inte en sekund på att du kommer trivas där 😃
ronjali.devote.se
erika
,
Hej Fanny! last din blog I ett par ar nu, jag sjalv befinner mig I perth, australien! har backpackat har I australieni ett ar nu! spenderat ca 3 manader har I perth, Du kommer ALSKA DET! det ar sa vackert! folket ar helt underbart och vadret ar fantastiskt! stranderna ar amazing det finns absolut inget daligt att saga om australien det ar amazing! du kommer leva livet I perth glom dock inte bort ostkusten det ar lika amazing det! ser fram emot att lasa din redan underbara blog nu! ha en kul resa!
Matilda
,
Först - Vilken fin blogg du har! Härliga bilder och varierat. Jag kan inte tala för Australien (har ännu inte haft chansen att åka dit). Däremot har jag bott i både Barcelona och bor för tillfället i Chile. Första gången jag och min man flyttade utomlands (till Barca) var jag sååå taggad. Vi träffade vänner direkt och lärde känna staden snabbt. Men efter några månader så kände jag att jag bara måste flytta till sydamerika. Och har aldrig vart gladare! Chile är så fantastiskt vackert och människor är väldigt annorlunda här. Det bästa är väl helt enkelt att lära känna folk som är ifrån landet. Alltså inte bara ett kontaktnät av andra svenskar. Det kan vara bra också, men verkar ju konstigt att flytta till andra sidan jorden för att bara vara med svenskar. Jag tror att du kommer ha "the time of your life". Lycka till! 😊
Madeleine,
Hej 😊 Vad spännande att få flytta till ett helt nytt land (speciellt australien!!!) men jag förstår samtidigt att det är skrämmande. Jag hade en termin i min högskoleutbildning där jag fick välja kurser helt fritt inom mitt område och passade då på att läsa distanskurser under den terminen. Det gav mig tillfälle att bo var jag ville så jag sökte jobb som au pair och flyttade in hos en engelsk familj i London. Det är den absolut bästa tiden i mitt liv. Jag växte extremt mycket som person av att flytta helt ensam till ett främmande land och bo/jobba hos en familj jag aldrig tidigare träffat. Vissa dagar grät mig till sömns för precis som du är jag otroligt hemmakär och trivs bra i Sverige och nära min familj och vänner. Det var minst sagt främmande och påfrestande till en början. Men man blir ganska snabbt van vid en vardag och jag lärde känna nya människor och fick bo i LONDON! Det var en upplevelse som stundvis var ganska jobbig men nu när jag ser tillbaka på det så skulle jag mer än gärna flytta utomlands igen och prova en ny stad. Jag önskar dig ett STORT lycka till och håller tummarna för att ni känner er hemma ganska snabbt 😊 Hör gärna av dig om du vill veta mer om mina erfarenheter!! 😊 KRAM!
jaensson.blogg.se
Frida
,
Hej! Läste precis inlägget. Jag var på utbytesår i Perth under tio månader och absolut älskade det (för det mest hahah). Perths citykärna är kanske inte det mest spännande du kommer att se men MY GOD vad underbart det är runt omkring utanför staden. Stränderna är hur fina som helst! Cottesloe, Scarborough och Mullalo är några av mina favoritstränder. Det kan vara lite krångligt att ta sig dit med buss och tåg (bil är alltid bäst men blir ju kanske lite svårt med vänstertrafiken) men det är det så värt! Smartrider heter deras motsvarighet till Stockholms accesskort. Om du vill shoppa så finns det en del "gallerior" i de olika "förorterna" och sen har du ju city såklart. MEN, subiaco är en station från huvudstationen (typ tc) och där finns det lite mer spännande butiker och cafeer. I Subiaco finns det även en grym hårsalong som heter circles of subiaco. Northbridge likaså, en station innan/efter "tc", där finns det massa mysiga cafeer, restauranger och odd shops. Om ni åker till Caversham wildlife park får ni klappa koalor och mata kängurus. Der är typ alltid soligt i Perth och under deras sommar kan det vara heat wave efter heat wave. Hoppas ni kommer trivas!
Frida
,
Och glöm för guds skull inte hillarys boat harbour!! My favourite place in Perth! Det är restauranger och butiker som alla är byggda på en brygga. Det är så himla mysigt!