LOVE VS DREAMS/CAREER

Jahapp... Jag har tänkt skriva det här inlägget länge då jag ofta får frågor om det men jag har aldrig riktigt kommit till saken då jag inte känt mig helt redo att skriva det, förmodligen för att det inte finns något rätt svar. Vad gör man om man får en fantastisk möjlighet i form av tex. ett jobb eller utbildning utomlands men man har kärleken hemma? Det finns inga rätta svar, och det finns framför allt inget helt perfekt alternativ utan oavsett vad du väljer så måste du förmodligen ge upp något som betyder mycket för dig, oavsett om det är tryggheten med sin kärlek eller en opportunity of a lifetime. Vi säger att du nyligen träffat kärleken hemma i Sverige och allt är jättebra mellan er, helt plötsligt kommer du in på en utbildning i LA som du länge drömt om att få gå. Vad gör man? Riskerar man sitt förhållande och väljer extremt jobbigt distansförhållande som tär väldigt mycket på en eller väljer man att ge upp det man verkligen drömmer om för kärleken? Det finns 3 olika alternativ varav jag faktiskt gjort alla. 1. Stanna hemma. När jag tog studenten var tanken att jag skulle flytta till London för att plugga Fashion Merchandising till hösten men när jag föll head over heals för Jesper under våren så valde jag att stanna i Stockholm och istället köpa en lägenhet för pengarna som annars hade gått till utbildningen. Ett av de bästa besluten jag gjort. 2. Åk tillsammans Finns det möjlighet att ni åker tillsammans? Detta är givetvis det bästa alternativet om det är möjligt! När Jesper kom in på skolan här i Australien så hade vi en väldigt öppen diskussion om det och han sa i samma mening som han berättade om att han kommit in att han inte ville åka utan mig. Möjligheten att följa med fanns för mig så istället för att ha ett väldigt långt distansförhållande eller att Jesper skulle missa den här chansen så gjorde vi det till ett gemensamt äventyr. Ett av de bästa besluten jag gjort. 3. Åk själv När jag fick mitt internship i New York tog jag beslutet att åka dit även fast det betydde distans och många, långa månader utan min andra hälft. Det var väldigt viktigt att göra det för mig själv och jag visste hur mycket jag skulle ångra mig om jag inte tog chansen. Ett av de bästa besluten jag gjort.

Kärlek i Australien ♥

Alla dessa alternativ har varit rätt för mig vid just det tillfället jag tog dem. Jag kan inte säga till någon vad de ska göra och vad som är rätt då alla situationer är så olika men vad jag kan säga är att när jag åkte från Jesper så gjorde det ont i hela hjärtat och jag undrade verkligen varför jag gjorde så mot mig själv, och hela New York äventyret var givetvis helt fantastiskt men ändå inte alls vad det hade varit om jag inte hade haft en sån saknad inom mig. Men, såhär i efterhand är jag så evinnerligt glad att jag gjorde det! Glad att jag gjorde det men glad att det är över. Detta är något som kommer sitta som en liten stjärna på mitt CV livet ut och ingen kan ta mina erfarenheter ifrån mig och jag gjorde detta för MIG. Jag vet hur otroligt besviken jag hade varit på mig själv om jag inte tog chansen. ”You only regret the things you didn’t do”! Så med det sagt så pushar jag ändå för att åka om det är något man verkligen vill, det är viktigt att prioritera sina drömmar även fast de har blivit lite mer komplicerade sedan man blev kär men jag vill också säga att det är helt okej att stanna hemma. Här är några frågor att ställa till sig själv som kanske hjälper med beslutet:

- Vad finns hemma? Det är stor skillnad på att stanna hemma och göra något snarlikt till det du fick erbjudande om att göra utomlands eller ett annat bra alternativ och att stanna hemma och jobba på samma gamla jobb som inte gör dig lycklig och som du inte ser någon framtid på eller bara inte göra något speciellt alls. Vad är alternativet hemma? Do not settle ! - Finns möjligheten att åka tillsammans? Som sagt så är absolut bästa alternativet oftast att åka tillsammans! Ni får dela alla fantastiska erfarenheter och så slipper ni jobbig distans som tär på förhållandet. Om du ska fråga din partner om hen vill följa med så var noga med att verkligen bjuda in till 100% så att han eller hon vet att du verkligen vill ha med dem. När Jesper frågade så kände jag verkligen att han ville att jag följde med och det gjorde mitt beslut så mycket lättare, man vill ju inte känna att man "tränger sig på" någon annans dröm. - Hur stabilt är förhållandet? Fundera lite över hur stabilt ert förhållande är, känner du att ni skulle klara distansen? Om du känner att ni inte skulle det betyder det inte att ert förhållande är sämre än någon annans, det är bara väldigt olika. Jag var bombsäker på att mitt och Jespers förhållande skulle klara tiden utan varandra så när jag oroade mig för flytten och folk sa "är det meningen att det ska hålla så kommer det att hålla" blev jag nästan irriterad, klart det skulle hålla?! Haha. Jag oroade mig bara för hur jobbigt det skulle bli och hur mycket det skulle påverka erfarenheten. - Hur jobbig blir distansen? Det är ju ganska stor skillnad på 3 månaders distans mellan Stockholm och Göteborg eller 3 års distans mellan Sverige och Californien. Fundera över hur mycket ni kommer kunna träffas, era möjligheter att hålla kontakten och vart i framtiden "målet" ligger. När jag åkte till New York tex så var det ju väldigt jobbig distans då vi verkligen var på varsin sida jordklotet, inte hade några möjligheter att ses och hade dessutom 13 timmars tidsskillnad så det var svårt att prata. Däremot så var det ju bara för en lite kortare period på 4 månader så då blev det ändå hanterbart! - Hur viktigt är den här chansen för din framtid? Den viktigaste frågan är trots allt hur viktig den här möjligheten är för dig. Hur avgörande är den för din framtid? Vad kommer den ge dig? Kommer det finnas liknande chanser?

Gör ett bröllop på mitt internship i New York

Så, som jag skrev tidigare så kommer jag inte säga åt er vad ni ska göra men jag måste ändå pusha lite mer för att ta chansen. Det kommer vara jobbigt men nästan helt säkert värt det. Det är viktigt att göra saker för sin egen skull och kärlek borde ha utrymme för att låta båda följa sina egna drömmar. Men, alla situationer är olika och många personer är värda att stanna hemma för, kärlek handlar trots allt även om kompromisser. Om jag tex hade åkt till London som jag skrev om tidigare så är jag ganska säker på att Jesper och jag inte hade varit tillsammans idag, och det vi har var värt den uppoffringen hundra gånger om. Känn efter vad magen säger, den har nästan alltid rätt!

Gillar

Kommentarer

Madeleine,
Otroligt bra och fint inlägg. Tror det kan hjälpa många som hamnar i situationen av att behöva välja. Du är otroligt klok och jag älskar dina inlägg i den här stilen eller dina tips. Jag själv valde att flytta ifrån min dåvarande pojkvän pga en utbildning, och det var otroligt jobbigt där och då. Vi kämpade på med ett distansförhållande i ett år men jag valde sen att göra slut. För mig hade det skett så mycket och vårt förhållande var inte detsamma. Det var otroligt jobbigt då men idag kan jag säga att mitt beslut att flytta för utbildning var det absolut bästa. Jag fick en bra utbildning som ledde till jobb och boende i Falun och jag hittade även kärleken som jag idag kan säga är min andra halva och själsfrände! Inget av detta hade hänt om jag istället valt att stanna i Stockholm, så man måste själv avgöra vad ens beslut kan resultera i. Det är olika för alla 😊 Kram!
jaensson.blogg.se
Saga,
Vilket bra inlägg Fanny!
sagaisabel.devote.se
Jenny
,
Hej, låter superhärligt i Perth, ska åka ner i höst med min pojkvän och plugga. Funderar på antingen Perth eller Melbourne. Har du hört något om skolorna i Perth? Vilken skola gick din kille på? :)
Fanny Staaf
,
Hej Jenny! Vad roligt att ni funderar på Perth 😊 Vad jag har hört här så tycker alla att skolorna är superbra! Jesper går på ECU men har även vänner som går på Murdoch och UWA och alla är nöjda.
Fanny Staaf
,
Vad roligt att du tyckte det 😃
Fanny Staaf
,
Vad roligt att höra att det är uppskattat! Vad roligt att höra din historia också, som du säger så måste man verkligen ta valet själv och FÖR sig själv. Så himla glad för din skull att du fixat både karriären och hittat din stora kärlek! Stor kram 😊
Fanny Staaf
,
Vad roligt att höra!! Ja alla små val man gör formar verkligen ens liv, så härligt att allt blev så bra för dig 😊 Kram!
Fanny Staaf
,
Tack så mycket 😃
Fanny Staaf
,
Tack! Vad roligt att du tycker det 😃
Fanny Staaf
,
För att vårt förhållande var för nytt och "svagt" och distansen skulle vara i flera år, bara en magkänsla jag hade/har 😊