LUCKA NITTON

Idag ska ni få receptet på min släkts chokladkola som är det viktigaste på julgodisbordet varje år (ja, viktigare än knäcken och pepparkakorna tillsammans).
Du behöver:
-3 dl grädde
-2 dl mjölk
-1 tsk smör
-1 1/2 dl farinsocker
-3 dl strösocker
-1 dl kakao
-2 dl sirap
-1 msk vanilj
-Några droppar ättiksprit + smör innan upphällning
Du gör såhär:
1. Blanda vispgrädden, sockret, sirapen och kakaon i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka kraftigt utan lock i 15-30 minuter beroende på grytans bottenvidd. Rör om då och då.
3. Droppa en kula smet i varmt vatten, om den inte flyter ut är kolan färdigkokad.
4. Tillsätt ättikspriten i slutet så att kolan inte sockrar sig.
5. Rör ner smöret
6. Häll upp kolasmeten i en form och låt den stelna lite
7. Skär i bitar
8. Klart!

Gillar

Kommentarer

Sophia Pehrsson
Sophia Pehrsson,
när ska man hälla i farinsockret och vanlijen?
Fanny
Fanny,
Tillsammans med allt annat i början, jag glömde skriva det!
IP: 82.99.3.229