MITT 2017 - TOPP 10

Ja hörni, då var vi här igen. Sista dagen av ett år. Jag kan nog gå så långt att jag säger att 2017 har varit ett av de bästa åren i mitt liv. Jag har jobbat hårt och hade en liten stressdipp i somras när jag fick rejäl magkatarr som inte ville ge sig men jag har fått så mycket för mitt arbete och så galet mycket stora och roliga grejer har hänt så jag tänkte lista en topp 10 för året istället för att skriva om månad för månad som jag tidigare gjort. Hoppas att ni gillar det!

Innan vi börjar vill jag bara säga TACK till er för i år. Ni är så himla fantastiska och jag är så tacksam att ni klickar er in här varje dag. Som ni säkert märkte så dog min blogggnista totalt i våras och helt ärligt så trodde jag att det var slutet för fannystaaf.se men sedan helt plötsligt (efter ett spännande möte) fick jag en massa ny energi och idéer och kom direkt igång med dagliga uppdateringar igen. Nästa år vill jag bli ännu bättre och dela ännu mer!

1

Jag börjar med det viktigaste och största, och det är givetvis att jag träffade kärleken i mitt liv i Januari. Aldrig har jag känt så som jag känner nu, aldrig har jag varit så kär och så säker som jag är i denna fantastiska människa. Att träffa honom är det bästa som någonsin hänt mig och hela livet får guldkant när han är med.

2

Något annat som var väldigt stort var att jag hade min första bröllopssäsong hemma i Sverige och i mitt företag! 12 bröllop gjorde jag under 2017 och jag älskade varenda ett och lärde mig så mycket av dem som jag har tagit med mig till 2018's säsong där jag gjort ändringar som jag tror kommer förbättra allt ännu mer. Bland annat så märkte jag snabbt att "bröllopsdagskoordination" vilket innebär att brudparet själva planerar sitt bröllop och sedan kommer jag dit och koordinerar på själva dagen, inte är för mig. Då fick jag jobba med leverantörer som inte var kvalitetssäkrade och inte kunde sköta sitt jobb, saker hade missats under planeringsprocessen vilket gjorde att annat föll samman på själva dagen och jag kände inte brudparet tillräckligt bra för att enkelt kunna ta en del sista-minuten-beslut. Dessutom så såg det ju ut som att allt som inte var tillräckligt planerat var mitt fel då alla bara tog för givet att jag hade planerat bröllopet vilket jag kände var dålig marknadsföring. Så under 2018 gör jag endast full planering av bröllopen jag har så att jag lära känna brudparen ordentligt, kan hjälpa dem hela vägen och kvalitetssäkra hela deras planering och bröllop. Det är givetvis mycket mer jobb men det känns så mycket bättre!

3

Jag klippte av mig håret! Efter att ha haft samma frisyr så gott som hela mitt liv klippte jag tillslut av måånga decimeter till en "lob". Jag var nöjd från sekunden jag lämnade salongen. Jag gillar givetvis hur det ser ut men framför allt så är det så mycket mer lätthanterligt och det går snabbare att styla och fixa med det vilket jag älskar.

4

Sommaren på västkusten tillsammans med Andreas var fantastisk! Även fast jag jobbade halvdagar och hade de flesta bröllopen framför mig så fick vi till så härliga dagar och vädret var helt fantastiskt vilket gjort att vi har en helt annan syn på sommaren 2017 än de flesta andra som verkar tycka att det mest regnade, haha. Vi var ju nämligen lediga från midsommar och fram till mitten av Juli då solen strålade så gott som varenda dag, medans nästan alla andra var lediga senare på sommaren då vädret blev sämre.

5

Jag träffade Lisa och blev den andra halvan av Bröllopspodden! Givetvis så älskar jag att podda, framförallt om något som jag jobbar så mycket med och brinner för, men det bästa har ändå varit att lära känna Lisa. Att få en ny så himla fin vän och dessutom kollega som man kan bolla med i en annars väldigt ensam bransch är guld värt. Jag är så enormt glad att jag har henne!

6

Vi köpte drömlägenheten! Det känns fortfarande lite overkligt varenda morgon jag vaknar här och inser att det är här vi bor nu. Försäljningsprocessen vad ett rent h*lvete rent utsagt en stund där i höstas då marknaden plötsligt krashade totalt men så fort vi fick min såld så löste sig allt och ångesten släppte. Nu är jag bara superglad över vårt nya hem som vi har tillsammans och vill komma i ordning med allt ordentligt nu nu nu :)

7

Rhodos var ju bara sååå underbart, dessutom var det vår första resa tillsammans! Att få den här veckan med Andreas och bara äta god mat och läsa en bok i en solstol i 7 dagar i rad efter en galen bröllopssäsong var helt fantastiskt.

8

Jag tog upp kontakten med Tina igen, vilket jag är så glad över! Ni som har läst min blogg vääääldigt länge, alltså typ 9 år, minns kanske Tina från när jag bodde i Falun. Hon var en av mina absolut närmaste vänner nästan hela grundskoletiden men när jag sedan flyttade till Stockholm så tappade vi kontakten efter något år. I vintras skrev hon till mig (då hade vi inte hörts något alls på 6 år) och berättade att hon hade drömt om mig den natten. Det visade sig att hon hade flyttat till Stockholm och vi bodde bara 10 minuter ifrån varann så vi började umgås igen och nu är hon den vän som jag träffar absolut mest och är så himla glad att vi hittade tillbaka till varann! Var tvungen att leta upp lite snygga bilder på oss här i bloggarkivet också ;) haha.

Foto: 2Brides Photography

9

Ett av mina bröllop blev publicerat på Style Me Pretty, vilket jag förstår inte säger er någonting, haha. Style Me Pretty är världens största bröllopsblogg som publicerar väl utvalda, riktiga bröllop från hela världen. Att bli publicerad där stod på min 10-årsmållista då jag visste att man brukar behöva skicka in mååånga bröllop innan man blir publicerad. Så, efter mitt första bröllop som jag hade i vintras skrev fotografen till mig att hon skulle prova och skicka in det för publicering till Style Me Pretty och jag tänkte att visst, det skadar väl inte att försöka. När hon sedan hörde av sig igen och sa att de ville ha det och dessutom på sin förstasida blev jag helt mållös. Just detta bröllop har sedan blivit publicerat på en del andra ställen också (bland annat en del av bilderna på Martha Stewart Weddings, sååå roligt!) och det är ett av mina favoritbröllop (och favoritpar, jag vet att man inte ska ha dem men det har jag ändå haha) också :)

10

Jag tänkte att vi avslutar med något som jag kämpat för ända sedan jag tog studenten för snart 6 (hjälp) år sedan, och det har varit att kunna jobba för mig själv på heltid och betala ut min egen lön. Först var det med bloggen innan jag började med bröllop och nu äntligen när jag gick igenom siffrorna från 2017 insåg jag att jag var i mål. Så från och med nu jobbar jag officiellt BARA för mig själv!

Gillar

Kommentarer

Andreas
Andreas,
Du gör mig till den lyckligaste personen i världen. Älskar dig mer än något annat❤️
Moa Håkansdotter
Moa Håkansdotter,
Vilket program använder du dig av när du sätter ihop sådana här kollage med två-två eller fyra bilder? 😊
moahakansdotter.vimedbarn.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229