NYÅRSMÅL FÖR 2017 - HUR GICK DET?

Hej fina ni! Idag har jag försökt knyta ihop säcken så mycket som möjligt med alla brudpar inför ledigheten, men jag kommer göra klart det sista imorgon förmiddag och sedan jobba på Blomsterriket mina två sista dagar innan jag går på julledighet! Det känns helt overkligt, jag har inte varit julledig sedan jag gick på mellanstadiet och det ska bli galet mysigt att bara vara hemma utan några planer men även givetvis fira jul, åka till Dalarna över nyår etc. Idag satt jag och kikade lite på mina nyårsmål för i år och tänkte uppdatera dem med hur det gick. Målen för 2018 kommer i ett separat inlägg nästa vecka! 

1 – Ge gärnet med företaget! Jag är så himla taggad på min första säsong med alla bröllop, alla plåtningar vi ska göra och allt material jag kommer samla in. Till hösten vill jag göra en helt ny hemsida till Fanny Staaf Events med alla nya bilder också.Check och check! Jag är så himla glad och stolt över hur den första säsongen gick och tacksam över alla fantastiska brudpar jag fick jobba med och bröllop jag fick vara del av. Nya hemsidan med allt nytt material kom också upp i höstas som planerat! 

2 – Trots fullspäckat år vill jag komma iväg på minst en resa.Check! Jag och Andreas åkte till Rhodos i September vilket var helt underbart och välbehövligt efter en lång bröllopssäsong. Måste dessutom tipsa om hotellet Casa Cook igen som vi bodde på, vi kommer garanterat åka tillbaka dit!  

 3 – Vara ledig minst en dag i veckan. När man jobbar med 4 olika grejer som jag gör nu (företag, Blomsterriket, blogg och TLD) så blir det lätt så att man jobbar hela dagen varje dag. Jag har märkt det nu under hösten att om jag inte schemalägger ledig tid så blir den inte av och jag måste verkligen få vila upp mig för att funka. Så minst en ledig dag i veckan, helst två, och lediga myskvällar så ofta det går!Haha, mjae. Jag märkte ganska snabbt att det är svårt att vara ledig på vardagar, för folk tar ju såklart för givet att man ska jobba så mailen svämmar över och samtalen rullar in ändå. Så när jag jobbade helg jobbade jag nästan alltid 7/7 dagar men så fort jag var ledig på helgen så löste det sig naturligt. Nästa år kommer detta gå av sig självt då jag slutar på Blomsterriket och alltid kommer vara ledig helger förutsatt att jag inte har ett bröllop förstås. Det känns underbart att jag ska jobba mån-fre igen och vara ledig nästan alla helger när alla andra är lediga, jag minns knappt hur det känns med fredagskänsla då jag aldrig haft ett sådant "jämnt" schema sedan jag pluggade! Haha.  

 4 – Lägga mer tid på mina vänner. Nu när jag har bott borta i flera år och sedan haft fullt upp sedan jag kom hem så har det inte blivit så mycket vän-tid, det vill jag ha mer av 2017!Halvcheck! Jag umgicks väldigt mycket med mina vänner i våras och sedan nu igen på hösten, men Maj-September var det riktigt svårt att få till det då jag jobbade så himla mycket. Men jag är så glad över den tid jag haft med dem och alla fina minnen, hoppas på ännu mer 2018!  

 5 – Lära mig mer om hur jag ska hantera att jag är HSP, och hur jag använder det till min fördel. Det finns ju så himla mycket bra grejer med det!Jag har inte hunnit läsa på jättemycket, däremot har det hjälpt mig att bara veta om ATT jag är HSP då det förklarar varför jag känner och reagerar på vissa sätt ibland vilket är tröstande. Det har även lärt mig att acceptera mig själv på ett annat sätt, men jag vill absolut jobba mer på detta nästa år!

Gillar

Kommentarer

Linda
,
Åh, jag är också HSP! Har många gånger trott att det har varit något ”fel” på mig och behövt gå långa utredningar. Men när jag tog reda på detta och läste på ännu mer än vad jag tidigare gjort så känns allt så mycket lättare än tidigare. Jag har lärt mig att känna igen när det börjar bli jobbigt och på så sätt försöker tona ner det lite. Det jobbiga för mig är folk som inte riktigt vill förstå och ta in hur de ska bete sig och vad de ska säga när jag är i det sämsta skicket.
Nathalie
,
Hej! Kan du inte skriva ett inlägg om hsp, hur det är att leva med det, hur det ett sig och hur du bemöter det? Vore intressant! Mvh Nathalie