NYÅRSMÅL FÖR 2018

Det var lite svårt att komma på nyårsmål i år, jag är så himla nöjd med hur allt är just nu och vill helst köra vidare på det och bara få mer rutin under 2018 då jag känner att 2017 handlat mycket om att göra förarbetet och pussla ihop de stora delarna. Men några mål känns det alltid viktigt så jag skrev 2 för företaget, 2 för privatlivet och 2 för mig själv som person. Det är alltid lite läskigt att lägga upp dehär inläggen då en del punkter är väldigt personliga men jag hoppas att de kan inspirera några av er som kanske känner likadant :) 

Person: Bry mig mindre om vad folk tycker om mig. Jag har alltid haft en inställning om att alla måste tycka om mig vilket givetvis är omöjligt. INGEN kan vara omtyckt av alla, så ser världen bara ut. Ändå så tycker jag att det är så jobbigt när jag märker att någon inte tycker om mig eller något jag har gjort och gör det till mitt livs mission att få denna person att tänka om, fast det egentligen kanske bara handlar om att vi är för olika (eller lika) som personer och jag bara borde gå vidare och lägga energin på de som faktiskt tycker om mig istället. Detta spelar in mycket i mitt jobb också då det är såå viktigt för mig vad mina kunder tycker om jobbet jag gör så att jag så fort de är missnöjda med något, även fast det i 99% av fallen är med något jag inte kunnat styra över så lägger jag det på mig själv och kan ha ångest en hel kväll. Som ni hör är det inte hållbart vilket gör detta till mitt absolut viktigaste mål för 2018. Både att inse att inte alla kan älska mig och även att kunna ta avstånd och inte må dåligt över fel eller problem som jag inte själv har orsakat, utan nöja mig med att försöka hjälpa till och lösa dem istället. 

 • Företag: Klara av mitt omsättningsmål i företaget för 2018! Jag är så himla stolt över att jag klarade årets även fast jag som ni kanske minns lottade ut en del gratisbröllop och gav stora rabatter på en del bröllop. Nu har jag höjt målet för 2018 och ska jobba stenhårt för att nå det! 

 • Privatliv: Vara helt ledig på helger och göra allt som hör till. Detta har jag skrivit om lite kort förut men jag har verkligen glömt bort hur vardagslivet med jobb mån-fre och sedan en ledig helg ser ut. De senaste 7 åren har jag nästan alltid jobbat helger och haft någon ledig vardag istället men det är inte samma sak då man nästan alltid är ledig ensam samt att alla mina kunder jobbar då och förväntar sig svar. Nu ska jag också ha fredagskänslor och vara ledig på helgerna med alla andra och göra allt som hör till det som mysiga frukostar med Andreas, middagar med vänner, långpromenader osv. Detta blir som ni säkert hör inte så svårt att hålla då jag är supertaggad, men vill ändå skriva ner den då jag lätt kollar mailen även när jag är ledig och sedan går runt och funderar över vad jag ska svara osv men nu i år vill jag inte gå in på mailen alls under helgen utan stänga ner den på fredag kväll och inte öppna den förän på måndag morgon igen. 

 • Person: Börja skriva i Bra-Boken igen (som jag har skrivit om flera gånger förut). Det är världens bästa redskap för att stärka självkänslan och sluta överanalysera som jag vet att både jag och många av er andra annars är väldigt duktiga på. 

 • Företag: Ta minst tre steg framåt med företaget (om man jämför med 2017). Jag vill som ni såg ovan mest jobba vidare med företaget nu och få mer rutin under 2018 så jag har inte satt några tydliga mål jag vill nå i företaget just i år (har en del 5-årsmål), men jag vill ta minst tre steg framåt i alla fall och vilka det blir får vi helt enkelt se under årets gång. 

 • Privatliv: Ha en vardagslyxig kväll eller stund i veckan! Det kan vara allt från att gå ut och äta, på bio, laga extra god middag tillsammans med Andreas och ta ett glas vin mitt i veckan, unna mig en extra lyxig lunch med en vän eller liknande. Minst ett vardagslyxmoment i veckan! 

Gillar

Kommentarer

Marika
,
Är så roligt att ta del av andras mål, tack att du delar 😊 Känner igen mig i många av dem. Jag har också satt årsmål sedan flera år men ska i år skriva dem halvårsvis. Dels för att jag känt att några blir inaktuella innan årets slut, dels för att även hösten känns som en nystart för mig. Framförallt har jag nog haft lite för många mål så tror det är bra att ta färre men uppdelat. Ska testa i alla fall, får vi se. 😊 Vad inspirerande att du känner dig så nöjd med ditt liv och bara vill köra på! Jag har haft ett ganska tufft år men tror att jag under 2018 kan komma dit själv, att känna mig nöjd med tillvaron. Hoppas det! Gott nytt år Fanny!