PEPPARKAKSGRANOLA MED TRANBÄR

Hej på er finisar! Tack för alla era fina och peppande kommentarer igår ♥ Jag fortsatte känna mig rätt nere hela kvällen men när jag vaknade imorse kände jag mig mycket gladare och starkare och har nu fått en massa gjort under förmiddagen! Jag har bland annat gjort min mumsiga granola med en liten jultwist, jag bytte ut kardemumman mot pepparkakskryddor och torkade blåbär mot tranbär. Yum! Denna kommer jag njuta av varje morgon nu i December tillsammans med en kopp från min teadventskalender. Jag har tänkt att jag ska lägga upp ett inlägg med lite högre kvaliét på onsdagar, som en lista, guide, recept eller ett längre inlägg om något. Vad tror ni om det? Lite så att vi håller kvar vid den gamla stilen på inlägg fast bara en gång i veckan? Ni får gärna komma med önskemål om det är något speciellt ni skulle vilja läsa! Här kommer receptet på min mumsiga granola:

INGREDIENSER

4 dl hackade nötter (jag hade hasselnötter, mandlar och pekannötter) 3 dl havregrym (jag hade fiberhavregryn) 3 dl frön (jag hade linfrön, chiafrön och solroskärnor) 1 dl torkade tranbär eller lingon 5 tsk pepparkakskrydda 1 dl rapsolja 1 dl honung

GÖR SÅHÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör ihop oljan och honungen i en skål tills det är helt blandat. Ju mer honung du tar ju sötare och klumpigare blir granolan!

3. Rör ner hackade nötter, fröer, havregryn och pepparkakskryddan i honungsblandningen. Rör om ordentligt och se till att allt är täckt av olja och honung.

4. Fördela ut jämt på ett bakplåtspapper på en plåt och rosta mitt i ugnen i 10 minuter, ta ut och rör om på plåten och rosta sedan 10 minuter till.

5. När granolan svalnat lite rör du ner de torkade tranbären/lingonen. Förvara torrt i rumstemperatur, kanske i en fin glasburk! Min fina är helt nyköpt och ni hittar den här.

Gillar

Kommentarer

Astrid
,
Åh! Det här ska jag testa!
Jenny
,
Det här tänker jag definitivt testa! Jag gillar idén med att lägga upp ett längre kvalitetsinlägg en gång i veckan, jag har alltid tyckt om den typens inlägg på din blogg. Samtidigt tycker jag att bloggen bara blivit bättre sen du började publicera mer "vardagsinlägg" eller vad man ska kalla dem.
Madeleine,
Hej! 😊 Jag skulle jättegärna vilja veta hur du tänker kring basgarderob. Vilka är dina absoluta nyckelplagg i garderoben samt vad lägger du till för nyckelplagg efter säsong. Jag vet att du brukar göra inlägg kring detta men med fokus på säsong och vad du letar efter inför hösten t.ex. Men det vore kul att se en sammanfattning och vad du har för grund i garderoben 😊 Kram
jaensson.blogg.se
Fanny Staaf,
Ja det ska jag absolut ha! Det är jättesvårt för mig att tipsa om "kreativa" grejer då folk är såååå olika. Jag kan lägga flera timmar på att komma på tips men de kommer ändå bara passa ca 5% av er, så därför brukar jag fokusera mer på grejer. Men en del grejer man kan göra tillsammans och så brukar ju vara med 😊
fannystaaf.se
Fanny Staaf,
Ska se om jag kan göra ett inlägg om detta 😃 kram!
fannystaaf.se
Fanny Staaf,
Vad härligt, då blir ju detta den perfekta mixen 😃 Kram!
fannystaaf.se
Fanny Staaf,
Vad roligt 😃
fannystaaf.se