Q&A - PART 2

Hej!! Jag ska åka till New York om en månad! Vad tycker du är prio? Vad ska man besöka, äta osv.? (:

Hejsan! Vad roligt med New York! Viktigast tycker jag är att bara njuta av staden medan man är där. Promenera runt i West Village, ha picknick i Central Park och kanske prova mysiga caféer i Williamsburg. Du hittar hela min New York Guide här!

Vilka 2 länder vill du helst besöka?

Just nu? Sverige! Haha. Men om jag ska välja länder som jag inte besökt förut skulle det vara Mexico och Maldiverna, jag har mycket på to-see-listan dock!

Hej Fanny! Jag har följt din blogg sedan 2010, och din blogg har alltid genomsyrats av positivitet, energi och livsglädje. Hur lyckas du få livet att kännas så positivt? Vad är ditt driv? Hur tacklar du en mindre bra dag? Tack för sex år av inspirerande bloggning, keep on the good work!

Hej! Vad härligt att höra att du har hängt med här så länge ♥ Jag tror att det handlar mycket om fokus, något som jag själv kan ha problem med ibland. När något går åt h-vete är det lätt att bara tänka på det och nästan drunkna i den där negativiteten/ångesten det ger och man glömmer helt bort allt annat som faktiskt är bra. Det kan kännas orelevant att börja tänka på hur lyckligt lottad man är som tex. har så fina vänner när man får en oväntad restskatt på 10 000 kr som krossar hela ens ekonomi men det är ofta mitt trick. Är det riktigt illa (som med restskatten, det roliga hände mig i vintras) så brukar jag skriva en hel lista med allt som jag är extra tacksam över i mitt liv. Det låter löjligt, och klyschigt, men fungerar varje gång! Sedan finns det ju dagar som bara är dåliga utan att någon katastrof har hänt och då brukar jag ofta bara låta dem vara. Det är en dålig dag, jag tänker sura över det men imorgon så börjar jag på ett nytt kapitel!

Vad tycker du om droger?

Ganska extremt emot. Inte för att jag tror att någon hade skrivit "Jo men det är jag för!" såhär i ett inlägg, haha, men jag har aldrig någonsin provat något och är ganska tydlig med att min respekt för personer som tar droger regelbundet sjunker en del. Jag har liksom aldrig riktigt förstått varför då det känns som att det inte finns några som helst bra resultat av det. Har aldrig heller provat att röka cigaretter och dricker inte speciellt mycket alkohol, är lite utav en präktig goodiegirl (; haha.

Hur vill du ha ditt bröllop?

Det får ni se när den dagen kommer! (; haha. Nej men riktigt svensk sommartema med alla nära och kära och mycket fokus på dekorationer, blommor och riktig kick-ass-mat! Jag är nog den typen av person som skulle lägga mycket mer pengar och fokus på dukning och att alla har kul än klänning och utseende (nu låter jag galen, vilket jag kanske är haha) men jag känner inte att jag behöver en designerklänning och jag skulle inte ha något emot att göra min egen makeup och naglar, ha ett par enkla skor osv. Behöver hjälp med håret dock!

Hej Fanny! Kul med en frågestund. Mina tankar handlar främst om wedding planning. Himla roligt att du nu har fått jobb inom det yrke som du har utbildat dig till! Jag har haft smått kontakt med utbildningen då jag befinner mig i liknande sist som du gjorde när du började studera detta. Jag frågade lite om internship som du hade i USA, men det var ingenting som ingick i utbildningen eller tog du det initiativet själv att ha praktik på en arbetsplats? (: Jag skulle gärna vilja ha några meningar om din upplevelse med utbildningen på distans, var stödet bra från skolan? Fungerade det bra att plugga på distans själv med uppgifter m.m.? Hade man någonsin grupparbeten eller är det bara enskilda uppgifter och inlämningar? Vore kul att få höra lite tankar och även lite betyg om hur du skulle betygsätta utbildningen allt som allt? (: Tack & bock! /Tina

Hej Tina, vad roligt att du överväger utbildningen! Ja, som du skriver så är internship inget som igår i kursen utan det fixade jag själv, hur jag gick till väga kan du läsa här. Jag älskade varje minut av utbildningen men det är ganska tufft att plugga på distans och på ett annat språk. Jag har bra självdisciplin och kan hitta arbetsro hemma efter många år av bloggning men annars vet jag att många kan ha lite problem med det. Det är inte jättemycket stöd från skolan och du är pretty much on your own, det du får av dem är feedback och betyg på dina uppgifter och det är inga grupparbeten. Som sagt så jobbar jag bra på det här sättet men jag vill inte försköna det för mycket, det är en ensam väg dit! Men, själva kursmaterialet är jättebra och jag lärde mig verkligen så mycket så på den delen får de 10/10! Hoppas detta gjort dig lite klokare (:

Hej! Kan du skriva lite pluggtips? Ska börja plugga i höst å känner att jag behöver boosta studietekniken lite!

Hej! Du hittar ett inlägg med alla mina bästa tips här.

Jag nyfiken på din utbildning och ditt arbete! Hur många liknande utbildningar finns och finns det någon i Sverige? Vad krävs för att komma in, både vad det gäller personlighet och det mer formella som betyg. För och nackdelar med jobbet och om man tjänar bra? Det blev många frågar haha, men jag är så fascinerade av ditt liv! Tack för en bra och läsvärd blogg, absolut den bästa jag följer!

Åh vad glad jag blir, tack! Det finns ingen liknande utbildning i Sverige, det är bara Bröllops Akademin som har en men den är bara 2 dagar och mer en certifiering, den går ju inte riktigt att jämföra med min kurs som jag läste 9 månader. Innan man söker tycker jag att man ska ta en ordentlig titt på sig själv och se om man verkligen är rätt för jobbet. Att vara bröllopskoordinator är inte en massa rolig styling och mysigt pyssel som många tror utan den största delen är administrativt och det är nödvändigt att vara extremt organiserad, bra på att planera, kunna ha många bollar i luften, förhandla osv. Är inte detta du? Då tror jag tyvärr att du kanske ska kika på ett annat yrke. Jag är ledsen om jag låter hård men detta är en extremt tuff branch och i Sverige finns det knappt någon som kan leva på att vara wedding planner så för att lyckas måste man verkligen vara perfekt för yrket! Tillbaka till utbildningen, eftersom att den är online så är det inte ett begränsat antal platser och inget speciellt behövs för att söka in förutom att du klarar engelskan tillräckligt bra för att den inte ska komma i vägen för din utbildning! Fördelar med jobbet är ju givetvis att man får vara med på en av de viktigaste dagarna i folks liv och vara en stor del av den! Jag gillar även att det är så varierat arbete. Det värsta är väl då att det inte ligger så mycket pengar i det i Sverige, att det är en tuff branch och att man får jobba mycket gratis!

Hej Fanny! Hur skulle du beskriva att du är ”politiskt”? Alltså typ vilket parti/färg du röstar på eller håller med mest. Har din tid i utomlands förändrat dina politiska åsikter, isåfall hur? Lite privat fråga kanske… Kram <3

Hejsan! Jag undviker att skriva om politik här på bloggen då alla tycker så olika och det alltid är någon som blir upprörd, men jag röstar blått och kan säga att jag inte tycker att Sverige sköts på ett speciellt bra sätt just nu. Och nej, min tid utomlands har inte förändrat något!

Hej Fanny! Tack för en helt underbar blogg, min favorit (: Jag undrade om du skulle kunna berätta lite mer om hur Jesper är som person? Jag tex. inbillar mig att han är lite blyg men väldigt romantisk, stämmer det?

Hej! Åh vad gullig du är, tack så mycket (: Till din fråga: Jag tycker det är såååå kul för jag har hört tidigare att folk får precis den uppfattningen av honom här i bloggen och det är verkligen precis tvärt om! Haha. Jesper är väldigt social, framåt och har många vänner. Han är även väldigt ambitiös och har ofta svårt att sitta still! Han är däremot inte det minsta romantisk (förlåt älskling) så man ser inte så mycket av rosor och choklad här hemma, däremot skämmer han bort mig med att laga middag 6/7 kvällar i veckan, sköter det mesta av tvätten, låter oftast mig välja film osv! I'm a lucky girl ♥

Vill bara börja med att säga att du verkar vara en så gullig och härlig tjej! Min fråga handlar om kärlek. Jag har precis blivit singel efter 4,5 år tillsammans, vilket så klart känns knäppt och sorgligt, men även helt rätt. Vi var väldigt nära varandra, hade en otrolig connection, men jag kände ändå aldrig det där ”åh, den här killen vill jag leva med resten av livet”. Han är mycket äldre än jag, och jag kände hela tiden att jag ville leva ett galet singelliv innan jag träffar mannen i mitt liv, som han hade haft tid att göra! Känner du någonsin så? Eller kände jag så för att min pojkvän inte var rätt för mig? Du är lika gammal som jag och har varit med din pojkvän i flera år, kände du från början att du vill vara med honom resten av livet och att det var helt rätt? Det är säkert svårt att svara på, men det hade varit intressant att höra bara (:

Åh vad gullig du är, tack! Alla fall är ju väldigt olika så jag kan inte direkt säga något om ditt förhållande men jag har alltid känt mig helt säker på att Jesper är personen jag kommer vilja vara med resten av mitt liv. Jag har varit dökär tidigare men aldrig känt så förut så det var väldigt tydligt direkt för mig. Jag har inte det minsta behov av att leva något galet singelliv då det inte finns något med det som saknas i mitt liv nu. Nu är jag inte värsta festpersonen men även om jag skulle vilja festa varje helg så är jag väldigt säker på att Jesper inte hade haft något emot det, jag känner aldrig att han "kommer i vägen" för relationer med mina vänner eller liknande heller så det enda som jag inte kan göra idag som jag skulle kunna göra som singel är väl egentligen att flirta och träffa andra killar, och varför skulle jag vilja göra det när jag redan har killen som jag vill vara med resten av mitt liv? Lite rörigt men jag hoppas att du förstår! Jag vet inte om ditt förhållande tog slut pga. att han inte var rätt kille för dig eller om du helt enkelt inte var redo för för alltid än men det låter ändå som att ni tog rätt beslut (: Stort lycka till och massa kramar!

Tror du att det finns ” the one”?

Ja! Men jag tror även att man kan ha flera "the ones".

Vad är dina & Jespers planer inför framtiden? (: Har egentligen så många frågor, att jag skulle ta upp ett helt inlägg, så jag håller mig nog till denna, haha

Avslutar med din fråga för den kändes väldigt "avslutig" haha. Våra planer är lite otydliga just nu men så fort jag vet mer så delar jag det givetvis med er! Jag har ett nytt projekt på G som jag funderar på att skriva om nu de kommande veckorna, även fast jag egentligen skulle vänta tills i höst. Vi ska fortsätta jaga våra drömmar, vara kära och leva livet helt enkelt!

Gillar

Kommentarer

Sandra
,
Hej! Jag missade frågestunden, men skulle vilja ställa en fråga 😊 Du har bloggat i flera år nu, tjänar du pengar på din blogg? Och hur länge har du gjort det isåfall? Vore roligt att få veta hur du få veta hur din blogg utvecklats, hur du hamnade på metromode till exempel! Tack för en fin blogg!
Olina
,
Hej, vart är den fina klänning på första bilden ifrån? Tack för en riktigt fin och inspirerande blogg!
Fanny Staaf
,
Hejsan! Du hittar den här: http://rstyle.me/n/bm6azdn43n Kram!
Fanny Staaf
,
Hejsan! Du hittar den här: http://rstyle.me/n/bm6azdn43n Kram!
Fanny Staaf
,
Hejsan! Ja jag tjänar pengar på den, men inte alls så att jag klarar mig på bara det. Jag har tjänat pengar sedan jag började blogga för portaler (ca 5 år sedan). Hur jag hamnade på Metro Mode är en inte så spännande historia, haha! De bara mailade mig och sa att de gillade min blogg, vi tog några möten och sedan skrev jag på ett kontrakt och flyttade dit 😊 Men nu ska jag ju flytta igen i veckan, mot nya äventyr 😃 Stor kram!
Fanny Staaf
,
Hejsan! Ja jag tjänar pengar på den, men inte alls så att jag klarar mig på bara det. Jag har tjänat pengar sedan jag började blogga för portaler (ca 5 år sedan). Hur jag hamnade på Metro Mode är en inte så spännande historia, haha! De bara mailade mig och sa att de gillade min blogg, vi tog några möten och sedan skrev jag på ett kontrakt och flyttade dit 😊 Men nu ska jag ju flytta igen i veckan, mot nya äventyr 😃 Stor kram!
Stephanie
,
Hej Fanny! Jag älskar din blogg, den ger mig så mycket inspiration till allt! Men jag undrar vilka bloggar du följer och som inspirerar dig? 😊
Stephanie
,
Hej Fanny! Jag älskar din blogg, den ger mig så mycket inspiration till allt! Men jag undrar vilka bloggar du följer och som inspirerar dig? 😊
Fanny Staaf
,
Hejsan! Åh vad glad jag blir 😃 Det är lite olika men just nu är mina favoriter Mariannan och House of Philia!
Fanny Staaf
,
Hejsan! Åh vad glad jag blir 😃 Det är lite olika men just nu är mina favoriter Mariannan och House of Philia!