Q&A


Tror jag missat vad din Bra-bok innebär? Låter spännande så du får gärna berätta lite!

Min Bra-bok är ett verktyg jag använder framförallt för att stärka självkänslan men även för att få ett inre lugn och prestera bättre. Jag tror det får bli ett helt eget inlägg om det så att jag kan gå in mer i detalj, håll utkik så fixar jag det asap :)

En fråga jag kom på nu när jag läste inlägget kring din veckoplanering. Om du t.ex. inte hinner med allt som ska göras under dagen, som idag måndag, så har du mycket att fixa. Vad händer om du inte hinner med allt? Tänker kring om du blir stressad, jobbar du tills du är klar, så att du sätter ett mål att detta ska klaras av men du vet att du borde hinna med det? Känner igen mig lite själv i det här med planering då jag studerar på högskolan, men känslan av att inte hinna med är bara frustrerande och jag vet ju att det blir mer att göra en annan dag. Ifall du hade velat tipsa lite kring detta? Kram

Hej fina du! Absolut, jag förstår precis vad du menar. Jag har dock blivit rätt bra på att uppskatta hur mycket jag hinner på en dag och sedan brukar jag sitta och jobba tills det är klart, så länge det fortfarande känns rimligt då avkoppling på kvällen är extremt viktigt för att kunna jobba i samma tempo nästa dag. Vissa dagar jobbar jag på jättesnabbt och då kanske jag är klar vid 16.00 och smygstartar då på något jag ska göra dagen efter eller senare i veckan till ca 17.00. Ibland blir det ju dock som du säger att man inte hinner och då sitter jag till minst 19.00 i alla fall innan jag lägger ner för kvällen och då brukar jag, innan jag stänger ner datorn, fördela ut jobbet som är kvar där det känns rimligt på resten av veckan. Gör detta innan du slutar så att du inte sitter och stressar över det på kvällen sedan. Om det redan är schemalagt och ihoppusslat kan du släppa det sedan. Det kan hända att jag behöver skjuta på något annat för att hinna så då får jag tänka över vad som är viktigast just nu och vad som kan dröja lite. Det är med andra ord ett himla pussel men som sagt så är det så viktigt för mig att få ordentligt med tid på kvällen för att bara koppla av framför TV'n eller göra något kul, annars orkar jag inte jobba i det tempot som krävs dagen efter. Så länge man passar på att jobba ikapp när man var snabbare än förväntat så brukar det finnas en bra balans med sådant man inte hinner med. Hoppas detta hjälpte, kram!

Jag fattar inte – är det dina föräldrar på bilden som pressen tagit? Kraschade dom? Kram

Hej! Ja precis, det är mina föräldrar på bilden. De var med i Gottrörakrashen 91 och denna bild blev lite "frontbild" för olyckan och syntes i tidningar över hela världen. Jag tycker att den är så himla fin och i och med att man vet att pressen tog den "i smyg" så känns den också så himla äkta.Betalade du tull när du handlade på zaful?

Nej! Jag har aldrig betalat tull på kläder förutom en gång då jag beställde från Australien.

Fick ni aldrig sålt Andreas lägenhet? Hur löste ni det med köpet av den nya? Är nyfiken då jag själv är i liknande situation nu och marknaden är trög och avvaktande just nu.

Hejsan! Nej, vi har fortfarande inte fått Andreas lägenhet såld. Det var en riktigt krävande och jobbig höst med så sjukt mycket ångest tack vare den här fruktansvärda marknaden. Min var också svårsåld men när den väl såldes så löste sig allt. Då fick vi loss pengar till insatsen för den nya lägenheten och banken lät oss ta ett brygglån på Andreas lägenhet så att vi kunde äga båda. Ett brygglån är ett tillfälligt lån med högre ränta men som är ammorteringsfritt, så det lånet får vi ha tills lägenheten säljs. Så, nu när vi hyr ut den så är det ju ingen fara ekonomiskt men givetvis vill vi ändå sälja den så snart som möjligt så att man kan gå vidare. Jag håller tummarna för att allt går bra för dig och att du inte sitter i någon jättesvår situation (våra mäklare har berättat riktiga skräckhistorier), förhoppningsvis vänder det nu med det nya ammorteringskravet :)

Vilket program använder du dig av när du sätter ihop sådana här kollage med två-två eller fyra bilder? :)

Jag brukar använda Picasa. Jag har provat andra program i omgångar men verkar av någon anledning alltid komma tillbaka till det, så nu har jag inte brytt mig om att prova något annat de senaste åren. Snabbt och smidigt, som man vill att det ska vara!


Gillar

Kommentarer

Sandra
Sandra,
Jättebra svar på min fråga om veckoplaneringen! Fick en del att tänka till om där, så tack för att du tog dig tid att svara 😊 Ha en bra vecka! Kram
Rebecca
Rebecca,
Din pappa var ju världens hunk! Haha 😃
nouw.com/rebeccaiaustralien
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229