Tips på julfilmer till helgmyset - Del 1


Love Actually – 10/10
Genre: Comedy/Drama/Romance
IMDB Rating: 7.6
Christmas feeling: 10/10

Vi börjar med den bästa av dem alla! Denna filmen är helt fantastisk för varenda jul när jag sätter på den för att det är tradition så blir jag lika förvånad över hur bra jag tycker att den är. Utan tvekan en av mina favoritfilmer med alla rätt både när det kommer till julfilm och romcom!


The Princess Switch - 6/10
Genre: Romance
IMDB Rating: 6.1
Christmas feeling: 9/10

Ny på listan för i år! Det är säkert ingen som missat att denna gått på reklam på Netflix ett tag. Jag kan inte säga att det här var en bra film, tyvärr, men himla julig var den! Extremt klyschig och töntig men julstämning på hög nivå och man får nog se den med inställningen att det ska vara en barnfilm. Det var roligt att se Vanessa Hudgens i något nytt också!


En underbar jävla jul - 7/10
Genre: Comedy
IMDB Rating: 6.2
Christmas feeling: 9/10

Vi såg denna på bio när den kom för tre år sedan! Jag tycker alltid att det är roligt med en svensk julfilm och stämningen i denna var verkligen hög och så typisk svensk. Bortsett från att jag tyckte att de skojade lite väl med ämnen som kan vara känsliga för folk så tycker jag att filmen var rolig, mysig och hade mycket bra skådespel. Helt klart sevärd!
Polarexpressen – 9/10
Genre: Animation/Adventure/Family
IMDB Rating: 6.6
Christmas feeling: 10/10

Okej jag vet att jag sa att Love Actually var den bästa, men nu ändrade jag mig tror jag... haha. Jag såg den på bio när den kom ut 2004, jag var bara 11 då och har sedan dess sett den varenda jul. Bästa, mysigaste och juligaste filmen enligt mig men det kan vara så att man måste ha växt upp med den för att tycka det då det trots allt är en barnfilm egentligen. För mig är det något nästan magiskt över den. Hur som helst, för maximal julkänsla rekommenderar jag denna varmt, mer stämningsfullt än såhär blir det inte!


Love The Coopers – 7/10
Genre: Comedy
IMDB Rating: 5.7
Christmas feeling: 9/10

Denna ska jag själv se ikväll! Jag såg den första gången på bio när jag bodde i New York och gillade den verkligen. Väldigt stämningsfull med massor av snö och en mysig stad, kända ansikten och en ganska typiskt men ack så vinnande story för en mysig julfilm.


While You Were Sleeping – 7/10
Genre: Comedy/Drama/Romance
IMDB Rating: 6.7
Christmas feeling: 6/10

Detta är nog egentligen inte en julfilm utan mer en ”vanlig” film som utspelar sig under julen. Den är fortfarande himla mysig och om ni som mig älskar Sandra Bullock och romantiska filmer så kommer ni absolut att gilla denna som är både charmig, mysig och rolig.The Most Wonderful Time Of The Year – 8/10
Genre: Comedy/Drama/Romance
IMDB Rating: 7.4
Christmas feeling: 9/10

Detta är en TV-movie vilket betyder att kvalitén inte är den bästa men när jag såg den här för första gången blev den genast en julfavorit! Så himla mysig, julig och gullig. Den här precis rätt julkänsla och och även fast den är rätt B och förutsägbar så tycker jag så mycket om den. Jag anar att det inte är så många som sett den här men jag rekommenderar den varmt!


Surviving Christmas – 6/10
Genre: Comedy/Romance
IMDB Rating: 5.3
Christmas feeling: 9/10

Detta är en ganska gammal film med Ben Affleck och Christina Applegate men jag såg den faktiskt för första gången för bara något år sedan, jag hade aldrig ens hört om den innan det. Den hamnade i alla fall på traditionslistan (i mån av tid). En gnutta överdriven och jag hade inte sett den någon annan gång på året men den är julig, mysig och rolig precis som det ska vara i December.


Office Christmas Party – 6/10
Genre: Comedy
IMDB Rating: 5.8
Christmas feeling: 6/10

Den här filmen drogs upp av alla bra skådespelare och jultemat så klart, men som den pedant och kontrollfreak jag är så får jag lite ångest av att se filmer där det är sådant kaos, så rolig är jag ;) haha. Ni som är som mig kommer förstå när ni ser! Det gjorde att det inte blev en superfavorit som jag kommer se om varje år men jag är glad att jag såg den, och någon repris kan det nog bli.


Gillar

Kommentarer

Maja
,
Härliga tips! Älskar julfilmer! Och några av dina tips har jag inte sett så ska redan ikväll kolla på nån av dom! Tack!
johannamsjolin
johannamsjolin,
Anette
,
Takk for tips! Hvor ser du The Most Wonderful Time Of The Year? 😊
Marika
,
Älskar din blogg och har följt i flera år 😊 ser fram emot julinläggen lite extra. Såg 2 filmer förra året som jag tänkte tipsa dig om. Den ena är en Netflixfilm ”Spirit of Christmas”. Typisk julfilm - mysig och med en lite annorlunda story/twist (spökhistoria). Den andra visade min pojkvän mig, ”Family man” (på svenska ”En andra chans”, med Nicholas Cage). Den är från år 2000 så känns lite 90-tal och nostalgisk på nåt sätt, men kul och söt. 🌟