Tips på julfilmer till helgmyset - Del 2


The Holiday – 8/10
Genre: Comedy/Romance
IMDB Rating: 6.9
Christmas feeling: 7/10

En riktig klassiker och ett måste för mig varje jul! Delarna som utspelar sig i England med den lilla stugan och all snö är ju bara höjden av mysighet och ger en massa julkänslor och delarna i LA är ju kanske lite mindre juliga men Kate Winslet kompenserar helt klart upp för det.


A Bad Moms Christmas - 8/10
Genre: Comedy
IMDB Rating: 5.8
Christmas feeling: 8/10

Förra årets nyhet! Den var ganska precis som jag förväntade mig, som den första filmen fast med jultema. Ibland tycker jag att julfilmer inte riktigt handlar så mycket om julen egentligen men det gör verkligen denna, 100%! Så, gillade ni den första så tycker jag absolut att ni ska se denna :)


The Family Stone – 6/10
Genre: Comedy/Drama/Romance
IMDB Rating: 6.3
Christmas feeling: 8/10

Bortsett från att Sarah Jessica Parker gör mig såååå frustrerad varje gång jag ser den här filmen så tycker jag om den! Den är julig, har många bra skådespelare som man känner igen och sedan lite sådär lagom rolig/mysig/romantisk som en äkta romcom ska vara. Jag till och med gråter några gånger under filmen!The Holiday Calendar - 5/10
Genre: Drama/Romance
IMDB Rating: 5.8
Christmas Feeling: 8/10

Ny Netflixfilm för i år! Det var synd för jag tycker att den hade potensial att bli riktigt bra men de "slösade" liksom bort hela upplägget. Helt klart sämst på listan, men ger en massa julkänslor och finns ju smidigt på Netflix så om ni bara är ute efter lite känsla fungerar denna!


Four Christmases – 7/10
Genre: Comedy/Drama/Romance
IMDB Rating: 5.6
Christmas feeling: 7/10

Det här är en gammal favorit som jag inte ser varje år men kanske vartannat. Den är riktigt julig då den bara utspelar sig under julhelgen men ett minuspoäng för bristen på snö! Både rolig och feel-good i combo med jultemat blir vinnande, gillar dessutom upplägget med fyra olika julfiranden.


Home Alone – 8/10
Genre: Comedy/Family
IMDB Rating: 7.5
Christmas feeling: 9/10

En riktig julklassiker som förmodligen ingen har missat! Det finns ju även en tvåa (och några till men tycker inte att det gills när det är andra skådespelare) men det första är ju helt klart bäst. En massa julkänslor som blandas med nostalgikänslor från när man var liten!Fir Crazy – 6/10
Genre: Comedy/Romance
IMDB Rating: 6.5
Christmas feeling: 8/10

En lite halv B TV-movie men så mysig och med helt rätt känsla! Det handlar om en tjej som säljer julgranar i New York och så händer det lite allt möjligt där under December. Väldigt lättsam och julig!


Elf – 7/10
Genre: Comedy/Family/Fantasy
IMDB Rating: 6.9
Christmas feeling: 8/10

En lite annorlunda julfilm med mycket fokus på humor men som fortfarande har kvar den där härliga och mysiga julkänslan. Perfekt när man vill både skratta och julmysa (+ se lite New York!).


The Christmas Chronicles - 0/0
Genre: Adventure/Comedy/Family
IMDB Rating: 7.3
Christmas Feeling: 0/0

Här kommer en liten bonusfilm, jag har nämligen inte sett den själv än! Jag har hört flera som har gillat den så jag tänkte se den nu ikväll. Uppdaterar med vad jag tyckte så fort jag sett den :)


Gillar

Kommentarer

charlottahagg
charlottahagg,
The Holiday - bästa enligt mig 😃
nouw.com/charlottahagg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229