TIPS PÅ MYSIGA JULFILMER - DEL 1

Äntligen är December här, hur underbart är det inte?! Jag jobbade lite extra igår så att jag kunde ta riktig mysmorgon idag vilket jag gjorde. Jag drack mitt te från första luckan i adventskalendern, åt vörtbröd med skinka och såg en julfilm till. "The Most Wonderful Time Of The Year" som jag har skrivit om nedan blev det morgonen till ära och nu kvällen till ära tänkte jag tipsa er om mina favoritjulfilmer, en del 2 kommer senare i månaden :)

Love Actually – 10/10 Genre: Comedy/Drama/Romance IMDB Rating: 7.7 Christmas feeling: 10/10 Vi börjar med den bästa av dem alla! Denna filmen är helt fantastisk för varenda jul när jag sätter på den för att det är tradition så blir jag lika förvånad över hur bra jag tycker att den är. Utan tvekan en av mina favoritfilmer med alla rätt både när det kommer till julfilm och romcom!   En Underbar Jävla Jul – 7/10 Genre: Comedy IMDB Rating: 6.2 Christmas feeling: 9/10 Vi såg denna på bio när den kom för två år sedan! Jag tycker alltid att det är roligt med en svensk julfilm och stämningen i denna var verkligen hög och så typisk svensk. Bortsett från att jag tyckte att de skojade lite väl med ämnen som kan vara känsliga för folk så tycker jag att filmen var rolig, mysig och hade mycket bra skådespel. Helt klart sevärd!   Elf – 7/10 Genre: Comedy/Family/Fantasy IMDB Rating: 6.9 Christmas feeling: 8/10 En lite annorlunda julfilm med mycket fokus på humor men som fortfarande har kvar den där härliga och mysiga julkänslan. Perfekt när man vill både skratta och julmysa (+ se lite New York!).  

Polarexpressen – 8/10 Genre: Animation/Adventure/Family IMDB Rating: 6.6 Christmas feeling: 10/10 Jag såg denna på bio när den kom ut 2004, jag var bara 11 då och har sedan dess sett den varenda jul. Bästa, mysigaste och juligaste filmen enligt mig men det kan vara så att man måste ha växt upp med den för att tycka det då det trots allt är en barnfilm egentligen. Brukar alltid se denna med min lillebror varje år som en liten jultradition. Hur som helst, för maximal julkänsla rekommenderar jag denna varmt, mer stämningsfullt än såhär blir det inte!   Love The Coopers – 8/10 Genre: Comedy IMDB Rating: 5.7 Christmas feeling: 9/10 Detta är en ny julfilm som kom förrförra året, jag såg den på bio när jag bodde i New York och gillade den verkligen men det var ju lite knepigt att rekommendera er till er då den inte hade kommit till Sverige då, men i år kan ni till och med streama den på Viaplay! Väldigt stämningsfull med massor av snö och en mysig stad, kända ansikten och en ganska typiskt men ack så vinnande story för en mysig julfilm.   While You Were Sleeping – 7/10 Genre: Comedy/Drama/Romance IMDB Rating: 6.7 Christmas feeling: 6/10 Detta är egentligen inte en julfilm utan mer en ”vanlig” film som utspelar sig under julen. Den är fortfarande himla mysig och om ni som mig älskar Sandra Bullock och romantiska filmer så kommer ni absolut att gilla denna som är både charmig, mysig och rolig.  

Office Christmas Party – 6/10 Genre: Comedy IMDB Rating: 5.8 Christmas feeling: 6/10 Nyhet på listan för i år! Den drogs upp av alla bra skådespelare och jultemat så klart, men som den pedant och kontrollfreak jag är så får jag lite ångest av att se filmer där det är sådant kaos, så rolig är jag ;) haha. Ni som är som mig kommer förstå när ni ser! Det gjord att det inte blev en superfavorit som jag kommer se om varje år men jag är glad att jag såg den nu, och någon repris kan det nog bli. Finns på Viaplay!   Surviving Christmas – 6/10 Genre: Comedy/Romance IMDB Rating: 5.3 Christmas feeling: 9/10 Detta är en ganska gammal film med Ben Affleck och Christina Applegate men jag såg den faktiskt för första gången för bara något år sedan, jag hade aldrig ens hört om den innan det. Den hamnade i alla fall på traditionslistan (i mån av tid). En gnutta överdriven måste jag säga och jag hade inte sett den någon annan gång på året men den är julig, mysig och rolig precis som det ska vara i December.   The Most Wonderful Time Of The Year – 8/10 Genre: Comedy/Drama/Romance IMDB Rating: 7.4 Christmas feeling: 9/10 Detta är en TV-movie vilket betyder att kvaitén inte är den bästa men när jag såg den här för första gången blev den genast en julfavorit! Så himla mysig, julig och gullig. Den här precis rätt julkänsla och och även fast den är rätt B och förutsägbar så tycker jag så mycket om den. Jag anar att det inte är så många som sett den här men jag rekommenderar den varmt! För er som tipsade mig om Chesapeake Shores, det är samma kanal som ligger bakom denna så tycker ni om den kommer ni säkert gilla denna med :)  

Gillar

Kommentarer