Vykort från Thailand + min hemska flyghistoria


Hej från Thailand!

Jag ville bara kika in här med en liten hälsning och säga att jag har det bra. Jag njuter av luuugna dagar i solstolen, en massa god mat, bra läsning och massage nästan varje dag. Kan inte bli mycket bättre med andra ord! Vädret på bilderna ser ju lite halvtråkigt ut men vi har faktiskt haft mestadels sol och moln trots att det är regnperiod och väderprognoserna bara visar konstant regn och åska. Så, bättre än väntat!

Resan ner var mindre rolig dock. Jag reste ju som sagt själv och kom till min rad på flygplanet där det satt en man längst ut och jag skulle sitta vid fönstret. När jag ursäktar mig och förklarar att min plats är innanför honom så totalignorerar han mig och stirrar rakt fram. Flygvärdinnorna kommer fram och ber honom flytta på sig, jag frågar några gånger till men han stirrar bara rakt fram utan att röra en min och tillslut, precis när jag började undra om han kanske är döv, spänner han ögonen i mig och ryter att jag "fan inte ska sitta där". Planet börjar rulla och flygvärdinnorna säger åt mig att jag måste klättra över honom och sätta mig då vi ska lyfta om en minut och jag ber honom snällt att släppa förbi mig flera gånger till innan jag får klättra över honom till min plats. Sedan sitter han där i säkert 45 minuter och skriker alla fula ord ni kan tänka er, att jag är helt dum i huvudet, att jag måste hitta en annan plats genast etc etc då han, som jag förstod det, ville kunna ligga över alla tre säten under resan. Han påstod att han har betalat för hela raden medans flygvärdinnorna sa att han egentligen inte ens hade en plats i den raden alls utan att han hade flyttat dit precis innan jag kom + att det inte ens är möjligt att betala för mer än en plats.

Efter 45 minuters skrik och fula ord medans jag försökte förklara att detta var platsen jag blev tilldelad och att jag var tvungen att ha någonstans att sitta klarade jag inte av mer och bröt ihop totalt. Han fortsatte gapa och skriva och frågade om det var något fel på mig eftersom att jag grät, att jag måste vara sjuk i huvudet eller något. Flygvärdinnorna, som redan verkade vääääldigt irriterade och trötta på den här mannen, fick syn på mig gråtandes och bad mig komma med dem och ta med mig min packning. Då fick jag en helt egen trea i en annan del av planet som egentligen var reserverad för dem. Jag var så enooormt tacksam för att komma därifrån och dessutom få tre säten för mig själv där jag bara kunde vara för mig själv under 10-timmarsflygningen. Det tog dock säkert 20-30 minuter innan tårarna kunde sluta rinna. Fast jag fick sitta där för mig själv och tre flygvärdninnor kom förbi och tröstade mig och sa att han var "sjuk" så kunde jag inte lugna mig på en lång stund. Förmodligen var jag lite chockad, man tar liksom alltid för givet att alla ska vara glada och trevliga. Det var väldigt skönt att först kunna ringa Andreas när jag landade i Bangkok och sedan möta upp mamma och pappa innan nästa plan kan jag säga!

Nej, nu är klockan mycket här och jag ska sova så att jag får mååånga timmars sömn :) Hoppas allt är jättebra med er där hemma! Kram!


Gillar

Kommentarer

Faronsson
Faronsson,
Men så magiska bilder, såå avis!! Herregud😍😍
nouw.com/faronsson
Chanapha,
Vad obehagligt! Skönt att personalen löste det bra.
chanapha.se
Madeleine Jaensson,
Men fy vilken obehaglig upplevlse. Jag förstår att du blev chockad och bröt ihop, det är inte en situation man utsätts för så ofta, speciellt inte när du inte gjort något fel och inte kan kontrollera situationen. Skönt att du kunde möta upp dina föräldrar när du landade!
nouw.com/followmj
lillalin
lillalin,
Men fy vilken flygupplevelse!! Skönt för dig att vara framme nu, försök att njuta!​💛
nouw.com/lillalin
moahakansdotter
moahakansdotter,
Men fy!! Vilken människa! Så himla bra av personalen att flytta på dig 🧡🧡
nouw.com/moahakansdotter
Linda
,
Men gud, du borde verkligen anmäla detta till flygbolaget! Flygvärdinnorna ska inte säga till dig att "klättra över honom" för att komma till din plats, utan de måste få bort honom från flyget om han är en aggressiv. Detta sköttes inte snyggt och du borde definitivt kunna få ersättning för det!
MarbellaTanten
MarbellaTanten,
Vilken gubbe!!! :-O Men hyggligt att de ordnade ny plats till dig.
Trevlig semester nu. 😊
nouw.com/marbellatanten
Sannaslillavarld
Sannaslillavarld,
anmäl direkt ! 😵
nouw.com/sannaslillavarld