WHAT I LOVE ABOUT AUTUMN

1. Alla fina färger / The colors

Jag tycker verkligen att det är som vackrast utomhus på hösten när träden är sådär perfekt gula, orangea och röda. Det gör allt runt omkring så mycket finare och något som man kanske inte ens ser en annan tid på året blir något vackert. Mer vackra höstfärger åt världen!

2. Mörkret

När det börjar bli mörkare om kvällarna tycker jag alltid att det är så himla mysigt (sedan är det vinterns största irritationsmoment). Jag älskar när man kan börja kvällen redan vid 5 med tända ljus, film och vad det nu är man brukar göra på kvällarna. Man får liksom några extra timmar med mys varenda dag! Dessutom så känns det alltid mer okej att sätta sådant man måste göra åt sidan när det är mörkt ute.

3. Halsdukar / Scarfes

Det blir accepterat att använda halsduk! Halsdukar är ju lite av en svag sida för mig och jag lägger inte undan den för än i mitten av Juli och gräver sedan snabbt fram den i slutet av Augusti. Folk brukar skratta åt mig och tycka att jag är helknäpp men om jag har min halsduk på mig kan jag gå så gott som naken sedan utan att frysa! Midsommaraftons viktigaste accessoar (;

4. Nystarten / Fresh start

Som jag skrivit tidigare så tar jag alltid hösten som en nystart och sätter nya mål och börjar om på nytt.

5. Tulpaner / Tulips

Egentligen börjar inte tulpansäsongen för än på julen men allt börjar ju tappa sina säsonger nu så de brukar faktiskt börja dyka upp redan i Oktober nu. Mina absoluta favoritblommor att ha hemma då de finns i så många fina färger och är så vackra.

6. Resa / Travel

Hösten är den perfekta resetiden! Jag brukar alltid komma iväg på en weekend till London eller liknande vilket lyfter hela hösten då man har något att se fram emot och sedan får ett litet avbrott från vardagen som man kan leva på ett bra tag sedan. Är det en shoppingresa kan man dessutom passa på att köpa sig en snygg höstgarderob!

7. Frukost i sängen / Breakfast in bed

Det känns som att man anstränger sig mer för att göra mysiga saker på hösten, frukost i sängen är en av dem. På våren och sommaren går jag bara upp ur sängen och gör vad jag ska göra men på hösten ställer jag gärna klockan en timme tidigare, går upp och fixar frukost och bäddar sedan ner mig i sängen igen med frukosten och datorn. It's the small things that matter!

8. Snyggaste klädsäsongen / The clothes

Stickade tröjor, kappor, boots, grått, svart, brunt, hattar, handskar, lager på lager. Behöver jag säga mer?

9. Vara effektiv / Be effective

Det finns inte lika mycket som distraherar på hösten så jag brukar vara mycket mer effektiv och får alltid massa mer gjort under dessa månader. Bland annat att blogga är som absolut roligast och lättast på hösten!

10. Te / Tea

Undra hur många koppar jag dricker under en dag som spenderas med jobb hemifrån? Kanske 3? Nej, minst 5. Ibland lyxar jag även till det med varm choklad med en klick vispad grädde på toppen.

11. Serier / Series

Alla serier börjar igen! Jag älskar att sluka helt nya avsnitt av mina favoritserier men även program som Idol, Ensam mamma söker, Paradise Hotel och liknande. Varje kväll blir myskväll!

12. Rutiner / Routines

Efter sommaren tycker jag alltid att det är skönt att återgå till rutiner och en vardag igen. Visst är det underbart att vara ledig men det finns en trygghet och ett lugn i vardagen som är oslagbart.

13. Brasor / Fires

Jag är sååå svag för brasor. Jag kan inte sluta le när det finns en i närheten, haha. När man kommer hem till mamma och pappa på hösten/vintern så finns det alltid en tänd så det är bara att ta på sig tofflorna och dra fram en fotölj.

14. Luften / The air

Den krispiga höstluften är ju bara helt underbar. Speciellt tidigt på morgonen när det är mycket fukt i den och det blir små moln när man andas. Det ska vara tillräckligt kallt för att det ska kännas friskt och rent men det ska räcka med en kappa och en halsduk för att inte frysa. 30 minusgrader och 7 lager kläder är jag inte så mycket för.

15. Höstpynta / Autumn decor

Jag pyntar inte bara lägenheten vid jul och påsk (ja, jag påskpyntar) utan även höstpynt är viktigt! Då brukar jag fylla på med fler kuddar, mysiga filtar, ljuslyktor lite överallt, kottgirlanger och ljusslingor. En timmes fix så har du en ny lägenhet som känns supermysig och höstig.

16. Utnyttja höstrusket / Use the rainy days

Man fastnar lätt i den här vanliga besvikelsen över att "Jaha, det är regnigt och grått idag med..." men utnyttja det istället! Rensa ur garderoben, pyssla, läs ut din bok, ring upp den där vännen du tänkt höra av dig till så länge eller prova det där receptet du hittade i den där tidiningen. Det är sådant som oftast inte blir av om solen skiner så det är bara att passa på!

17. Bygger upp mot jul / Close to Christmas

Ja, som den "Julpsykopat" jag är (Jespers favoritsmeknamn på mig) kan jag ju inte låta bli att koppla ihop hösten med att julen närmar sig. Man kan börja kolla efter de första julklapparna, få syn på lite tidiga juldekorationer och längta efter den första snön.

18. Långpromenader / Long walks

Långa härliga promenader i höstluften med någon jag tycker om är bland det mysigaste jag vet.

19. Halloween

Även fast Halloween inte är så jättestort i Sverige så är det ju alltid mysigt med en högtid. Pumpor, utklädnader, fester, bus eller godis och skräckfilmer på TV är ju faktiskt något som inte liknar någon av våra andra högtider.

20. Myskvällar

Yes, jag valde den bästa till sist! Vin på uteserveringar i kvällssolen i all ära men när hösten kryper på byts dessa ut mot myskvällar i soffan med filtar och tända ljus. Snäppet bättre, om ni frågar mig.

Gillar

Kommentarer

diman,
älskar hösten!
www.nattstad.se/dimand
Lovisa,
Så mysigt inlägg! älskar hösten så mycket!
fashiondeco.blogg.se
Elsa
,
Årets mysigaste lista!! 😊
Liza Ludvigsson,
Blir alltid så sugen på en riktigt fin höst när du gör dessa inlägg! 😊 Älskar hösten om den är sådär magiskt fin!
www.nattstad.se/lizaludvigsson
Fanny Staaf
,
Det blir jag också när jag skriver dem, haha 😊 När hösten är sådär vacker och mysig är det helt klart min favoritårstid!
Fanny Staaf
,
Så glad att du gillar den 😃
Fanny Staaf
,
Kul att du gillar det 😊 Jag med!!
Fanny Staaf
,
Jag med! 😃
Fanny Staaf
,
Kul att det finns fler höst-älskare! 😃
Fanny Staaf
,
Tusen tack för din kommentar, blir så himla glad över att du gillar inlägget 😊 kram!