WHAT I LOVE ABOUT EVERY MONTH OF THE YEAR

Nu när jag pratar med mina nära och kära hemma i Sverige så hör jag hur höstångesten börjar komma. Det blir mörkare och mörkare och sommaren som man såg fram emot så länge ligger redan bakom en fast det känns som att den knappt hann börja. Jag har dock aldrig förstått detta riktigt själv då jag verkligen älskar varenda månad på året för vad den är. Visst hatar jag också när det blir mörkt klockan 2 och solen inte kikar fram bakom molnen på flera veckor men jag tycker ändå att det finns ljusa sidor till varje årstid och månad så jag tänkte lista den lite i hopp om att göra er lite mer taggade på det som ligger mellan nu och nästa sommar!

When I talk to my loved ones in Sweden I can hear how they are nooot psyched about summer being over, to say the least. It gets darker and darker every day and the summer that you looked forward to for so long is already behind you even though it feels like it just started. Personally I never understood this though because I really love every month of the year for what it is. Sure, I don't looove when it gets dark at 2PM and you don't see the sun for weeks but I still think there is a good side to every season so I thought I'd list them and hopefully you will get more excited about what's between now and next summer! Click the translate button.

SEPTEMBER

Jag tänkte att jag börjar från där vi är nu istället för början av året. När September kommer tänker man alltid att sommaren är över men jag tycker att den alltid dröjer sig kvar några veckor som känns extra lyxiga då man inte alls hade förväntat sig någon sommarvärme och sol. Sommaren blir alltså lite förlängd och sedan går man tillbaka till vardagsrutiner igen vilket jag tycker är ganska skönt efter sommarledigheten när man har hunnit ladda upp med ny energi.

OKTOBER

Här kommer hösten! Mysiga, mysiga hösten. Löven skiftar färg, det blir mörkare ute så att man kan tända ljus om kvällarna, stickade tröjor, alla serier börjar gå på TV igen och man ser nästan mer fram emot en riktigt härlig mysdag inne än en dag på stan eller fest. Hur kan man inte älska denna månad liksom?!

NOVEMBER

November är mångas värsta månad men även fast jag tycker att den kan vara väldigt grå och trist så har man inte hunnit bli helt less på mörkret än plus att det börjar bygga upp för världens bästa tid - julen! Belysning sätts upp i träd och på byggnader, julreklamer börjar visas på TV, lussebullar och glögg dyker upp i mataffären och sedan har vi en av årets mysigaste helger - första advent!

DECEMBER

Ja okej, för er som läst bloggen ett tag behöver jag ju egentligen inte skriva något här men för er andra: Världens bästa månad, December! Ljus lyser överallt, man tar mysig glöggfika med folk man tycker om, julklappsshopping, julfilmer, pyssel, pynt, värme och en massa kärlek. The most wonderful time of the year!

JANUARI

Jag är en sucker för nystarter så därför gillar jag även Januari! Nytt år, nya tag, nya mål och ny energi. De sista dagarna i December gillar jag att titta tillbaka ordentligt på året som har gått för att sedan lämna det bakom mig och ta mig an det nya året! Istället för nyårslöften brukar jag skriva mål för det nya året, det känns mycket mer motiverande.

FEBRUARI

Personligen så gillar jag Februari för att det är min födelsedag, och även alla hjärtans dag men om man ska iväg på utlandssemester tycker jag att detta är den ultimata månaden att göra det! Jag tycker att det brukar vara som kallast och man börjar tröttna på vintern fast det fortfarande är en bra bit kvar på den så lite solenergi här är perfekt! Har man inte möjlighet att åka utomlands så tycker jag att Februari brukar vara väldigt vackert då det är störst snöchans och isen brukar ligga på sjöarna.

MARS

Okej detta är månaden som jag själv tycker minst om och den blir alltså svårast för mig att motivera, haha. Men det mest positiva med Mars är utan tvekan att man börjar ta sig ur vintern på riktigt. Vi byter till sommartid och man vet att det bara kan bli bättre! Haha.

APRIL

Första vårmånaden när det börjar blomma i rabatterna, vi har våriga lökväxter överallt, firar påsk och har man riktigt tur får man den absolut första sommarvärmen redan här. Det känns som att man vaknar upp från den långa vintern och man får massa ny energi + blir lite väl naiv med sina klädval när man gärna låtsas att det redan är sommar.

MAJ

Älskade Maj! Allt börjar blomma och man känner att sommaren ligger precis bakom hörnet. Utemöblerna åker ut, har man en sommarstuga så städas den ut ordentligt, uteserveringarna drar igång på allvar och man köper blommor till uteplatsen/balkongen.

JUNI

Man har hela sommaren framför sig! Skolavslutningar, studenter, midsommar och början av semestern.

JULI & AUGUSTI

Behöver nog ingen motivering här, när sommaren och Sverige är som bäst! Ledighet, soliga dagar, grillkvällar, solbränna och förhoppningsvis med alla sina favoritpersoner ♥

Gillar

Kommentarer

Alexandra,
Roligt inlägg! Härligt att beskriva något positivt med varenda månad 😊
nouw.com/alexandra_wiberg
Fanny Staaf,
Vad roligt att du gillade det 😊
fannystaaf.se
Minna,
Men vilket underbart inlägg! Har också haft lite ångest nu när sommaren är slut även om vi fortfarande har fantastiskt sommarväder så märker man att kvällarna smyger på tidigare och vet ju vad som kommer Men nu när jag läste ditt inlägg höll jag med om varje rad! Känns mycket bättre nu
Hello@hotmail.com
Fanny Staaf,
Åhh vad roligt, då blev det mitt i prick för dig då! 😃 Njuuut av den mysiga hösten <3
fannystaaf.se
Cathrine
,
Haha jag älskar det! Jag ska pinna denna och gå tillbaka till den. Kraaaam
Fanny Staaf,
Hahaha sötis <3
fannystaaf.se
Julia
,
Åhh äntligen någon mer än jag som älskar alla årstider!! Blir alltid så glad när jag kikar in på din blogg!
Fanny Staaf,
Åhh vad glad jag blir av att höra det, tack Julia! 😃
fannystaaf.se